BoligPortal

Skal du flytte efter sommerferien? Så meget koster det at flytte i lejebolig

Del

Hen over sommeren flytter tusindvis af unge hjemmefra. Ny opgørelse fra BoligPortal viser, hvad det i gennemsnit koster at flytte i lejebolig i studiebyerne. Nordeas Forbrugsøkonom, Ann Lehmann Erichsen, kommer med gode råd til hvordan man får en god start, når man flytter hjemmefra.

Opgørelsen fra BoligPortal, Danmarks største lejeboligportal, viser, hvad det koster at flytte i lejebolig i landets største byer. En udlejer har ud over første måneds husleje ret til at kræve tre måneders husleje i depositum samt tre måneders husleje i forudbetalt leje, når en ny lejer skal flytte ind. Det betyder også, at der hvor huslejepriserne er højest, er indflytningsprisen det også.

For at se dette indhold fra e.infogram.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

For en 2 værelses lejlighed i Aalborg er den gennemsnitlige indflytningspris på 21.684 kr. Til sammenligning koster det i gennemsnit 40.355 kr. i København for samme størrelse - dvs. næsten dobbelt så meget som i Aalborg. 

“Det kan være en dyr fornøjelse at flytte hjemmefra, og mange kommende studerende kan blive overrasket over de udgifter der medfølger. Hvis man ikke allerede har pengene, så kan sommerferien måske bruges på at tjene de sidste penge, eller man kan spørge om et lån hos familiemedlemmer. Når først pengene til indflytningen er fundet og betalt, er der heldigvis lysere tider forude”, siger Anders Hyldborg, der er adm. direktør hos BoligPortal.


Det er særligt unge og studerende, som skal flytte for første gang, der kan få problemer med at finde det store engangsbeløb til udlejeren, og forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea råder de unge til at undgå banklån i første omgang.


Børneopsparingen gør en forskel

En målingen blandt 1.000 unge i alderen 18-29 år, som YouGov har udført for Nordea viser, at halvdelen af de unge har penge stående på deres børneopsparing, som de har kunnet trække på, når de flytter hjemmefra. Tallet er ens over hele landet og gælder både kvinder og mænd.

“Det vi ser er, at børneopsparingen gør en reel forskel for mange unge, når de flytter hjemmefra. Det er med andre ord en myte, at pengene bare går til tant og fjas”, siger Forbrugsøkonom Ann Lehmann Erichsen.


Fem gode råd til unge - og deres forældre

  1. Lav et budget over de faste udgifter måned for måned
  2. Udregn et månedligt beløb til mad, tøj, hygiejne, transport og lidt sjov
  3. Stil efter at have lidt penge på en opsparingskonto til ufoudsete udgifter
  4. Husk indboforsikringen, hvis den unge ikke længere er dækket af forældrenes familieforsikring
  5. Find et studiejob, der kan være med til at give lidt luft i økonomien 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

http://www.boligportal.dk

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum