Frederikshavn Kommune

Skagen skal skabe mere turisme

Del

Frederikshavn Kommunes internationale kystferieby, Skagen, har så stort potentiale som turistdestination, at byen kan trække mere turisme - til hele Nordjylland. Det mener Dansk Kyst- og Naturturisme, der netop har valgt Skagen til udviklingsprojekt for turisme

Skagens brand er anerkendt både nationalt og internationalt, og det er en af begrundelserne for, at byen er udvalgt til et nyt turismeudviklingsprojekt. Dansk Kyst- og Naturturisme har offentliggjort, at Frederikshavn Kommunes mest besøgte ferieby har en tiltrækningskraft, der gør potentialet i byen meget større, end det er udnyttet i dag. Skagen, der jo i forvejen er et trækplaster for både natur- og livsnyderturister, har to millioner danske og udenlandske turister gæster hvert år. Og mulighederne er på den baggrund at skabe både bedre og bredere turisme til gavn for vækst i hele landsdelen, lyder det.

”Turismen er et af vores vækstspor i Frederikshavn Kommune, så vi er meget begejstrede over at blive bekræftet i, at den erhvervsstrategi vi har valgt i kommunen kan skabe resultater. Vi er allerede rigtig gode i turisterhvervet her på toppen af Danmark, men projektet kan være med til at skabe nyt fokus på, hvad det er vi kan, og hvordan vi udvikler Skagen, som den fantastiske kystferieby, den er. Vi har i forvejen en langsigtet plan, nu skal vi så se på, hvad der kan realiseres,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Dansk Kyst- og Naturturisme har vurderet, at der i Skagen er mulighed for at aktivere et større vækstpotentiale, blandt andet baseret på områdets værdi som vækstmotor. Udvælgelsen er konkret baseret på analyser af potentialer, kritisk masse og oplevelsesprofiler. Frederikshavn Kommune er blandt de største kommuner, når det gælder kyst og natur turisme, og Skagen har en profil, som skiller sig ud i forhold til øvrige oplevelsesmiljøer i Nordjylland. Det kan bringes i spil som et stærkere kort, til fordel for væksten i Nordjyllands turisterhverv, lyder det fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

FAKTA: Ud over Skagen, er Djursland og Aarhus, Fyn (Destination Fyn) og Odsherred i Nordsjælland udnævnt som vækstprojekter.

Dansk Kyst- og Naturturisme indleder nu arbejdet sammen med områderne om det konkrete indhold i vækstprojekterne, som vil tage udgangspunkt i områdernes styrker og potentialer. Projekterne vil have en forventet varighed på op til to år. Ud over 350.000 kroner som organisationen har afsat til vækstprojektetskal yderligere økonomi findes ved ansøgninger til fonde, Vækstforum, Frederikshavn Kommune og eventuelt private investorer.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum