Frederikshavn Kommune

Skagen: Den smalle vej koster os vækst

Del

Frederikshavn Kommune, Skagen Erhvervsforening og FF Skagen AS har torsdag foretræde for Folketingets Transportudvalg. De tre parter har én klar hensigt: Politikerne skal forstå vigtigheden af at vejen mellem Aalbæk og Skagen bliver udvidet – nu.

Erhvervslivet i Skagen lider under at der bare er én smal tilkørsels vej til byen. Derfor er det et samlet erhvervsliv i Skagen og en samlet kommunalbestyrelse i Frederikshavn Kommune, der står bag den anmodning, som formand Jens Borup fra FF Skagen AS tager til Christiansborg og personligt afleverer til Transportudvalget. Vejen skal udvides, og det skal ske før det er for sent. Trængslen er så stor på en 17 kilometer lang strækning mellem Aalbæk og Skagen, at det betyder store forsinkelser for lastbiler og farlige situationer, når redningskøretøjer skal frem. Den dårlige infrastruktur koster os penge hver eneste dag, lyder det fra Jens Borup. Men nok så vigtigt understreger de tre parter, så sætter den smalle vejstrækning på hovedvej 40 en stopper for, at man i fremtiden kan udnytte det vækstpotentiale Skagen har:


”Vi ligger jo for enden af vejen. Vi kunne få en meget større vækst, hvis vejen og tilkørselsforholdene til byen blev ændret, så de er tidssvarende. Det siger sig selv”, siger Jens Borup.


Parterne anmoder Staten om penge til udvidelsen, så den kan blive en realitet så hurtigt det lader sig gøre. Nordjyllands Amt var gået i gang og fik udvidet en strækning på fem kilometer. Men da Staten overtog ansvaret ved kommunalreformen lod man de resterende 12 kilometer vej ligge. Lige så smal som i halvtredserne, da den blev bygget. Det er tidligere foreslået, at strækningen skulle udvides til en såkaldt 2+1 vej, altså at vejen skiftevis har henholdsvis to og et spor, men i september valgte Transportminister Hans Christian Schmidt at sige nej til udvidelsen. Han afviste bevillingen, blandt andet med den begrundelse at vejen fra september blev godkendt til kørsel med modulvogntog, og at det ifølge ham ville give færre lastbiler, da to modulvogntog medbringer samme mængde gods, som tre almindelige lastvognstog. Men det argument holder ikke, mener Jens Borup, der nu vil have ministeren til at se alvoren bag afslaget.


”For Skagen er modulvogntog ikke nok. Mange af virksomhedernes last er for tung til modulvogntog, derfor løser de ikke problemet. Derudover er der jo stadig de ekstrem farlige situationer med cyklister og turister side om side med de tonstunge lastvogne på den smalle vej uden cykelsti. For slet ikke at tale om, at der for hele byen, der runder 50.000 indbyggere om sommeren, kun er den ene vej for redningskøretøjer til sygehuset, der ligger 60 kilometer væk. Den er helt gal”, siger Jens Borup.

Frederikshavn Kommune og erhvervslivet i Skagen gør opmærksom på at Skagen har Danmarks største fiskerihavn, hvor 25 procent af al dansk fisk landes, Danmarks største nybygningsværft, Karstensens Skibsværft, der er afhængig af at kunne få leveret materialer og underleverandører til Skagen og Danmarks største sildefabrik, Skagerak Pelagic. Samtidig er Skagen Havn også Sveriges største fiskerihavn, hvor 40 procent af al svensk fisk landes, og så er Skagen en af Danmarks største turistattraktioner. Om sommeren kører over 12.000 biler i døgnet ad det smalle stykke vej.


For yderligere for oplysninger kontakt

Birgit S Hansen, Borgmester Frederikshavn Kommune +45 2916 3039

Jens Borup, formand FF Skagen AS +45 2129 7173

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum