Udenrigsministeriet

Skærpelse: Udenrigsministeriet fraråder nu alle unødvendige rejser

Del
Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, mandag den 13. april. Sådan lyder meldingen fra Udenrigsministeriet, der dermed har ændret den samlede rejsevejledning for hele verden til minimum orange.

Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, mandag den 13. april.

Sådan lyder meldingen fra Udenrigsministeriet, der dermed har ændret den samlede rejsevejledning for hele verden til minimum orange.

”Danskernes tryghed og sikkerhed er regeringens førsteprioritet. Derfor skærer vi nu igennem og fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Budskabet til danskerne er både klart, enkelt og alvorligt. Man skal lade være med at rejse ud medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet som rejsende, bør man rejse hjem hurtigst muligt,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Beslutningen om at fraråde ikke-nødvendige rejser til hele verden bygger på flere ting:

  • Strenge rejserestriktioner i andre lande, i en række tilfælde indført med kort varsel. Både i forhold til lokal transport, men også for ind- og udrejse. Rejsende kan derfor ikke længere være sikre på, om de kan rejse frit, skal i karantæne ved indrejse eller får svært ved at rejse retur til Danmark.
  • Der er fortsat stigning i antallet af smittede i flere lande og desuden er der risiko for, at danskere kan være med til at sprede smitten ud i verden.
  • Flere populære rejsedestinationer, især uden for Europa, kan have et svagere sundhedssystem end det danske.
  •  

Hvad betyder orange for mig?

Hvis du lige nu befinder dig i udlandet som rejsende og ønsker at komme hjem betyder den ændrede rejsevejledning:

  • Udenrigsministeriet opfordrer dig til at tage hjem med det samme.
  • Du skal kontakte dit rejseselskab og forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål om, hvordan du kommer hjem.
  • Hvis udrejse ikke viser sig mulig, kan du kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral hele døgnet (bbb@um.dk eller +4533921112)
  • Du bør tjekke de lokale restriktioner i det land, du befinder dig i.
  • Du opfordres til at tilmelde dig Danskerlisten via www.um.dk eller via appen Rejseklar. Danskerlisten er den hurtigste måde for Udenrigsministeriet at sende dig information om det land, du befinder dig.

Ændringen betyder ikke, at de danske grænser bliver lukket for danskere eller andre der bor i Danmark, der er på vej hjem fra ferie eller andet udlandsophold.

Hvis du har planer om at skulle ud at rejse i perioden indtil 13. april, så skal du være bevidst om de risici, det indebærer. Restriktionerne kan lokalt ændre sig med meget kort varsel. Der er en risiko for, at flere lande sætter tilrejsende i karantæne ved ankomst eller for, at man medvirker til at sprede smitten.

”Vi har alle et ansvar for fællesskabet, og vi må alle gøre vores for, at vi kommer bedst muligt igennem en svær global situation. Der er ingen tvivl om, at danskerne generelt tager situationen alvorligt og aktivt opsøger information om hvordan de bør forholde sig. Det er udtryk for præcis dét samfundssind og den ansvarlighed der er brug for nu. Og dét er der god grund til at rose danskerne for,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Kontakter

For yderligere presse:

Udenrigsministeriets pressevagt:
pressevagten@um.dk eller +45 61 97 92 47

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye