Too Good To Go ApS

Skab magi af resterne: Tag på madspildsskole i efterårsferien

Del
I efterårsferien slår Too Good To Go, Arla og Arla Fonden for andet år i træk dørene op til Madspildsskolen, der skal give danske familier redskaber og inspiration til at bruge alt i køleskabet for at undgå madspild. I år har føtex sluttet sig til som samarbejdspartner og har muliggjort, at konceptet i år er udvidet til fem danske byer.

814.000 tons mad ryger hvert år i de danske skraldespande og containere. Heraf bliver 247.000 tons kasseret i de danske husholdninger. Det viser Miljøstyrelsens kortlægning af det danske madspild, der blev offentliggjort i juni.

Derfor er Too Good To Go, Arla og Arla Fonden gået sammen om at etablere en madspildsskole, der skal lære danske familier at lave måltider med ‘alt godt fra køleskabet’, så intet går til spilde.

Madspildsskolen blev sidste år afholdt som testforløb i København, og via samarbejdet med føtex får endnu flere familier i år mulighed for at deltage, da konceptet nu bliver udvidet til i alt fem danske byer.

“Ni ud af 10 danskere vil gerne blive bedre til at undgå madspild, men de savner inspiration og idéer til, hvordan de skal gribe det an i praksis. Madspildsskolen viste sig sidste år at være en både hyggelig, lærerig og meget populær efterårsaktivitet, som gav familierne nye brugbare erfaringer og konkrete tips og tricks til at undgå madspild. Derfor har vi i år, med hjælp fra føtex, udvidet aktiviteten til flere større byer i Danmark, så endnu flere familier får mulighed for at være med,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

På Madspildsskolen vil undervisere fra Too Good To Go og Arla Fonden fylde familiernes værktøjskasser med konkrete metoder til at undgå madspild.

“Vi har lavet undersøgelser, der viser, at især børnefamilierne er udfordrede på madspildsfronten. De er motiverede for at gøre en indsats, men det glipper ofte i en travl hverdag. Derfor har Madspildsskolen stort fokus på at gøre det både nemt, tidsbesparende og økonomisk fordelagtigt at lave mad af de rester og råvarer, man allerede har på lager. Det handler blandt andet om at løsrive sig fra opskrifterne og være kreativ - og det kræver faktisk ikke meget andet end et basalt kendskab til grundsmage og lidt træning. Og det får de hos os,” fortæller landechef hos Too Good To Go, Heidi Boye.

Som noget nyt er føtex i år med i køkkenet. Dagligvarekæden indledte tidligere på året et omfattende samarbejde med Too Good To Go og leverer som led heri råvarerne til madspildsskolen. Derudover er føtex med til at forære hver familie en ‘Madspildskasse’, som familierne får til opgave at anvende i undervisningen - og som de efterfølgende får med hjem, fortæller kædens direktør, Anja Madsen:

”Fra føtex’ side vil vi gerne give en hjælpende hånd hjemme i køkkenet, så vi sammen med vores kunder kan sikre, at maden ikke ryger i skraldespanden. Derfor er vi rigtig glade for at kunne bidrage til, at endnu flere familier via Madspildsskolen nu får mere viden om, hvordan de undgår madspild,” siger Anja Madsen.

Madspildskassen indeholder alle grundsmagene i form af soya, æbleeddike, honning, salt og olivenolie samt en samling af 10 essentielle smagsgivere og krydderier. I køkkenet bliver kassen et værktøj til at justere smagen af maden - især i den sidste fase af madlavningen, hvor måltidet skal løftes fra godt til genialt.

Hvor og hvornår?

Madspildsskolen bliver afholdt i efterårsferien i uge 42 i København, Aarhus, Aalborg, Haderslev og Odense. Forløbet vil strække sig over fem dage i hver by med to undervisningsforløb per dag.

Læs mere om Madspildsskolen på madspildsskolen.dk

Fakta om madspild

  • I Danmark spildes årligt over 814.000 tons fødevarer (Kilde: Miljøstyrelsen)
  • 2,5 milliarder tons mad går til spilde hvert år på verdensplan. Det svarer til 40% af al mad (Kilde: WFF)
  • 10 procent af den globale udledning af drivhusgasser menes at kunne at kunne henføres til madspild (Kilde: WFF)
  • I følge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030 (Kilde: FN)

Nøgleord

Kontakter

Tanja Møller Andersen, pressechef for Too Good To Go, tlf. 8177 3718, presse@toogoodtogo.dk


Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden, tlf. 4033 2333, sanne.vinther@arlafonden.dk


Karin Helene Sommer, marketingdirektør for føtex, tlf. 2086 4677, karin.helene.sommer@foetex.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 45 mio. brugere har siden da reddet mere end 93 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 234.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 17 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild - bl.a. datomærkningskampagner og en række uddannelsestiltag.

Læs mere om Too Good To Go her

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye