Greenmatch.dk

Sjællandske borgere er de grønneste i Danmark: Hvor grøn er din kommune?

Del

En ny undersøgelse fra GreenMatch.dk viser, at borgerne på Sjælland er mere miljøvenlige end i Jylland og på Fyn. Københavnerne køber hele 5 gange mere økologi sammenlignet med Vestjylland, samsingerne har de mest miljøvenlige huse - og har du mere end én bil, bor du formentlig i Rudersdal. Undersøgelsen viser, at sjællænderne er hele 3 gange mere miljøvenlige end deres jyske landsmænd.

Den grønne sammenligningstjeneste GreenMatch.dk har udarbejdet en undersøgelse, der sætter fokus på, hvor miljøvenlige danskerne er. Sammenlagt endte borgerne i Københavns Kommune med at være de grønneste i Danmark. Københavnerne vandt suverænt med 8 point mere end 2. pladsen, Lyngby-Taarbæk, og scorede 39 ud af 60 mulige point.

Ifølge undersøgelsen køber sjællænderne mest økologisk. Her scorer borgerne fra København og Nordsjælland topkarakteren 10 point, da over 20% af  varerne i deres indkøbskurve er økologiske. Til sammenligning er kun 4-7% af Frederikshavns varer økologiske, og de opnår derfor kun 1 point i denne kategori.

Jyderne er mere afhængige af biler og indtager derfor bunden

Undersøgelsens 11 bundplaceringer er alle borgere i jyske kommuner, og der er kun én jysk kommune i top 10, nemlig Silkeborg. Jyderne fra de mindst grønne kommuner har det tilfælles at det kun er 4-7% af deres varer, der er økologiske, og de har ingen adgang til kompost i deres kommuner.

Det er især antallet af biler pr. Indbygger, der trækker borgerne i de jyske kommuner ned. Eksempelvis har kommuner som Silkeborg og Morsø kun henholdsvis 1,1 og 1,3 indbyggere pr. bil mod Aarhus’ 2,5 indbyggere pr. bil.

Jyderne opnår til gengæld generelt højere point i forhold til resten af Danmark, når det gælder opvarmning af deres boliger, da langt flere har installeret en varmepumpe. Det er dog Samsø, der indtager 1. pladsen i denne kategori, da 17% af samsingernes huse bliver opvarmet af varmepumper.

Stor forskel: Topkommunerne er 3 gange så miljøvenlige som bundkommunerne

Hos borgerne i København, Lyngby-Taarbæk og Hørsholm er miljøet en høj prioritet. Faktisk får de 3 gange så mange point som bundkommunerne Frederikshavn, Billund og Morsø. Dette skyldes især, at borgerne i topkommunerne køber langt mere økologisk, har færre biler og bedre kompostordninger.

Selvom københavnerne er kåret som undersøgelsens grønneste borgere, har de dog ikke scoret maksimalt antal point i alle undersøgelsens kategorier. Når det kommer til at undervise børn i miljø og bæredygtighed, som den nationale ordning Grønt Flag bidrager til, ligger København i bunden; kun 5 ud af 138 skoler har opnået et grønt flag.

Hvis du har lyst til at læse mere om undersøgelsen og se, hvor godt borgerne i din kommune klarer sig på vores interaktive kort, kan du læse mere her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren ikke kun den billigste løsning, men ligeså det bedste, da tilbudet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Hvor meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet?8.1.2019 09:13:27 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af GreenMatch.dk, konkluderes det, at hver indbygger i gennemsnit udleder 9,4 kg CO2, når de tager bilen på arbejdet i alle ugens fem arbejdsdage. Tages der udgangspunkt i Danmarks 98 kommuner, pendler vi danskere mere end 20 km i forbindelse med arbejdet hver dag. På bare én enkelt dag betyder dette et CO2-udslip på 1,88 kg pr. indbygger blot ved at tage bilen på arbejdet. I Region Sjælland er CO2-udslippet dog langt herover - nemlig på 11,87 kg CO2 pr. indbygger på én uge.