Clever

Sjællandske andelshavere sætter skub i den grønne omstilling: Clever vil etablere flere end 1.000 offentlige ladepunkter til elbiler i Region Sjælland

Del

Ladeoperatøren Clever, som er ejet af energiselskabet Andels andelshavere på Sjælland, sætter nu fart på den grønne omstilling. Inden udgangen af 2025 vil Clever nemlig etablere over 10.000 offentlige ladepunkter i hele landet. Flere end 1.000 af dem bliver sat op i Region Sjælland, og på den måde bliver investeringen til gavn for både andelshavere med elbil og andre elbilister, der til dagligt bruger tiden på de sjællandske veje.

Andels mange andelshavere er nu med til at sætte ekstra fart på den grønne omstilling til elbiler. Den andelsejede ladeoperatør, Clever, melder nemlig nu ud, at man vil etablere 10.000 nye, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Den nationale udmelding er dog også godt nyt for andelshaverne selv, da flere end 1.000 af de nye, offentlige ladepunkter vil blive sat op i Region Sjælland inden for de kommende fem år.

”Hele andelstanken i energisektoren opstod jo på grund af behovet for at få infrastruktur ud i hele landet. Først drejede det sig om el, så bredbånd og nu ladepunkter til elbilen. Det er vigtigt for os, at investeringen, vi laver i fremtidens ladenetværk, også skaber stor værdi hos de sjællandske andelshavere, der er med til at gøre investeringen mulig,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør for Clever.

Udmeldingen fra Clever kommer midt i de politiske forhandlinger på Christiansborg om, hvordan vi får flere elbiler på vejene. Her har en af politikernes bekymringer været, hvordan man sikrer gode lademuligheder til hele landet, så skiftet til elbil bliver så nemt som muligt.

”Vi kommer med den her udmelding for at betrygge sjællænderne i, at de roligt kan købe en elbil. Vi og andre aktører på markedet skal nok sikre, at lademulighederne er i top i hele landet. Så skal politikerne bare sørge for, at bilen og strømmen bliver så billig som muligt, så flest mulige danskere tager det grønne bilvalg,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Offentlig opladning skal supplere hjemmeopladning på Sjælland

Clever har i dag opsat omkring 170 ladepunkter i Region Sjælland og med annonceringen af de nye sjællandske ladepunkter, vil det tal næsten femdobles. Det er særligt godt nyt for de sjællandske elbilister, der bruger meget tid på vejene og har brug for nem opladning for at komme hurtigt videre på resten af turen. Alligevel er de nye, offentlige ladepunkter kun en del af Clevers strategi for at sikre gode lademuligheder til de sjællandske elbilister. Her spiller ladebokse til hjemmeopladning nemlig en vigtig rolle.

”Det er også vigtigt at slå fast, at de offentlige ladepunkter kun er en del af løsningen. Rygraden i omstillingen til elbiler er hjemmeopladning med egen ladeboks, hvilket for de fleste sjællandske husejere vil være den foretrukne løsning. Med en ladeboks derhjemme kan bilen nemlig lade om natten, mens man sover, og mens strømmen er grønnest og billigst. På den måde kommer hjemmeopladning os alle til gode,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Udover de flere end 1.000 ladepunkter i Region Sjælland, vil Clever også etablere et stort antal nye ladepunkter i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er større, da flere bor i etageboliger uden mulighed for hjemmeopladning.

Fakta:

  • Clever har i dag opsat omkring 170 ladepunkter i Region Sjælland. Clevers ambition om at etablere flere end 1.000 nye, offentlige ladepunkter i regionen inden udgangen af 2025 svarer altså til mere end en femdobling.
  • Clevers investering i nye ladepunkter i Region Sjælland vil både føre til nye lynladepunkter, normalladepunkter og hurtigladepunkter i regionen.
  • Normal- og hurtigopladning går op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er en af Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Kontakter

Billeder

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er e-mobilitetsudbyder og blev grundlagt i 2009. Clever har i dag stærke partnerskaber med størstedelen af de bilmærker og leasingselskaber, der sælger og leaser elbiler og plugin-hybridbiler i Danmark. Sammen med partnerne tilbyder Clever som de eneste ubegrænset opladning til en fast pris om måneden som en naturlig del af den nye elbil. Clever er en optimistisk tilgang til verden. Fuld af forventning til alt det gode, der venter rundt om næste hjørne.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Nemmere opladning for færgerejsende og aarhusianske elbilister: Aarhus får sin første offentlige lynladestation11.11.2020 09:00:00 CETPressemeddelelse

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen. Den nye lynladestation, der er etableret af ladeoperatøren Clever, er placeret på Aarhus Havn med et prisvindende design. Ladestationen er etableret i samarbejde med NRGi og vil blandt andet komme de rejsende med Molslinjen og de besøgende på Aarhus Havn til gode.

Danskerne med klar melding midt i politiske forhandlinger: Billig strøm til elbilerne er afgørende3.11.2020 10:26:24 CETPressemeddelelse

Danskerne har en klar melding til politikerne, der lige nu forhandler om elbilernes fremtid på Christiansborg. Billig strøm til elbilerne er afgørende for den grønne omstilling, lyder det fra hele 59 procent af befolkningen. Det viser en undersøgelse fra ladeoperatøren Clever, der også afslører, at prisen på elbilerne er den største hindring for skiftet fra benzin- og dieselbiler.

Clever vil opsætte cirka 6.000 nye ladepunkter i Region Hovedstaden – og den første lynladestation er allerede på vej til Frederiksberg29.10.2020 09:16:49 CETPressemeddelelse

Ladeoperatøren Clever vil inden udgangen af 2025 etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 6.000 af dem bliver placeret i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er størst. Allerede nu er den første urbane lynladestation med Clevers prisvindende design godkendt på Frederiksberg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum