Falck

Sjælland fik en våd sommer

Del

Borgerne i Region Sjælland er efterhånden øvede i at sende bud efter Falck, når regnvandet oversvømmer kældre og tilstopper nedløbsrør. Især borgerne i Roskilde, Køge og Næstved har haft brug for Falcks assistance i sommermånederne.

Sommeren har været et vådt bekendtskab i år. Juni har på landsplan både været den varmeste juni siden 2007, men også den vådeste siden 2012. I juli faldt der i gennemsnit 85 millimeter regn, hvilket er 16 millimeter mere end gennemsnittet.

Det gik især ud over borgerne på Sjælland, hvor flere skybrud ramte i både juni og juli. Det gav travlhed hos Falck, der rykkede ud til regn-relaterede problemer som oversvømmede kældre og affugtning.

I juni ramte regnen omkring den 24. juni, og det gik især ud over Næstved, Køge og Roskilde. Borgerne i alle tre byer sendte bud efter Falck over dobbelt så mange gange som i 2015. Køge indtager førstepladsen for største stigning i antallet af Falcks regn-relaterede opgaver i forhold til sidste år. Næstved følger med lige i hælene, mens Roskilde kommer et godt stykke efter.

Kedelig førsteplads

Den 9.-11. juli i år blev borgerne i de samme tre byer igen ramt af regnen. Det gav endnu engang travlhed hos Falck med dobbelt så mange regn-relaterede opgaver som i juli 2015. Falck rykkede især ud til borgerne i og omkring Næstved.

Borgerne i samme tre byer ringede også flittigst efter Falck til regn-relaterede opgaver i august i forhold til de andre byer i regionen. For alle tre sommermåneder i år står Roskilde, Næstved og Køge til sammen for over halvdelen af hele regionens sommerregn.

Dermed placerer Region Sjælland sig på en klart førsteplads i stigningen i antallet af gange, Falck rykkede ud til regn-relaterede problemer i sommeren 2016 sammenlignet med 2015. Det er især stigningen i juni, der giver Region Sjælland den kedelige førsteplads, da Falck i juni 2016 rykkede ud over fire gange så meget som i 2015. For juli er tallet ’kun’ dobbelt så stort som i 2015, mens det for august er tilsvarende tallet for 2015.

Nu går vi efteråret i møde, hvor der typisk falder endnu mere nedbør end i sommerperioden. Hvis du vil være på den sikre side, tilbyder Falck både vejledning til forebyggelse af skader og hurtig hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Læs mere om, hvordan Falck kan hjælpe din bolig her.


For yderligere information kontakt Falcks kommunikationsafdeling på 7022 0307.


[Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – husk venligst byline, Foto: Shutterstock]

Billeder

Information om Falck

Falck
Falck
Polititorvet
1780 København V

70 10 20 31http://www.falck.dk/

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck