Falck

Sirculus bliver en del af Falck Healthcare

Del
Falck Healthcare vil sikre endnu bedre psykiatriske og psykologiske behandlinger i den offentlige sektor

Falck Healthcare køber majoriteten af den succesfulde virksomhed Sirculus, som er Danmarks førende leverandør af psykiatriske og psykologiske tjenester til kommuner, regioner og virksomheder – med fokus på at behandle stress, angst og depression hos voksne. Med købet af Sirculus vil Falck Healthcare styrke sine muligheder for at bistå den offentlige sektor med at øge borgernes adgang til psykiatriske og psykologiske sundhedsydelser – og derved øge livskvalitet samt blandt andet begrænse tab af arbejdsevne hos borgerne. Samtidig bliver Falcks Healthcares leverancer til pensions- og forsikringsselskaber udvidet med yderligere indsatser, som sænker danskernes risiko for førtidspension og styrker deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Efter nogle måneders forhandling kan Falck Healthcare i dag offentliggøre, at selskabet køber majoriteten i Sirculus, som er Danmarks eneste landsdækkende virksomhed, der leverer både psykiatriske og psykologiske tjenester til den offentlige sektor. Falck Healthcare ser store muligheder for at udvikle og tilbyde tjenester og løsninger, som den offentlige sektor mangler på det psykiatriske og psykologiske område – bl.a. inden for beskæftigelses-, forebyggelses- og hospitalsområdet.

Med erhvervelsen af Sirculus bliver Falck Healthcare i endnu højere grad en partner for den offentlige sektor, der kan bistå med at løse opgaver, som velfærdsstaten selv mangler ressourcer til, eller som den har vanskeligt ved at løse på grund af eksisterende strukturer og faggrænser.

 ”Vi har i partnerskaber med kommuner været med til at skabe betydelige målbare resultater med at behandle borgere i sygedagpengesystemet, så de kan fastholde deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Med dygtige medarbejdere, der er specialiserede i at behandle angst, stress og depression, får vi fremover endnu bedre muligheder for at skabe værdi for borgerne og den offentlige sektor på det her område”, siger administrerende direktør for Falck Healthcare Jan Steenhard.

Han hæfter sig også ved, at lovgivningen har reduceret antallet af førtidspensioner, hvilket øger kravene til arbejdstagerne om at forblive på arbejdsmarkedet. Samtidig er der nu flere psykiske end fysiske sager om førtidspension.

”Også derfor er der behov for mere og bedre psykiatrisk behandling til gavn for både individet, arbejdspladsen og samfundet”, siger Jan Steenhard.

Ledelsen i Sirculus består af administrerende direktør og stifter Camilla Stokholm Bjørkmann, virksomhedsansvarlig læge Lars Wang Dalgaard og investor Jesper Drescher. Camilla Stokholm Bjørkmann og Jesper Drescher fastholder en minoritets-ejerandel af Sirculus. Camilla Stokholm Bjørkmann og Lars Wang Dalgaard fortsætter med at lede selskabet i det nye setup – i samspil med Falck Healthcares ledelse.

Camilla Stokholm Bjørkmann fremhæver, at der er et stigende samfundsmæssigt fokus på, at vi som samfund alt for længe har nedprioriteret det psykiatriske område i forhold til det kropslige. Det betyder stigende efterspørgsel på virksomheder, der kan nedbringe ventelisterne og sikre borgerne den rette og rettidige behandling.

”I Falck får vi en partner, der ligesom Sirculus sætter en ære i kvalitet og respekt for patienterne, og vi bliver en del af en koncern med kompetencer og erfaringer opbygget gennem et årelangt samarbejde med den offentlige sektor. Omhyggelig vækst har været vores rettesnor gennem alle årene. Sammen med Falck Healthcare åbner der sig pludselig andre og større muligheder, og det samarbejde glæder jeg mig utrolig meget til”, siger Camilla Stokholm Bjørkmann.

Sirculus har 50 medarbejdere og udfører konsultationer i Roskilde, hvor virksomheden har sit hovedkvarter, samt i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst Falck på pressetelefonen: 70 22 03 07 eller Camilla Stokholm Bjørkmann på 30 76 37 77.

Information om Falck

Falck
Falck
Polititorvet
1780 København V

70 10 20 31http://www.falck.dk/

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck