Hjørring Kommune

Sindals nye ældrecenter bliver i et plan – bygget med fokus på tryghed og hjemlighed.

Del
Grafik: Cubo Arkitekter
Grafik: Cubo Arkitekter

Udover at være et hjem for borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem, skal det nye Vendelbocenter indeholde et aktivitetscenter for ældre borgere, træningsfaciliteter til genoptræning samt en sygeplejeklinik. Desuden skal der være plads til de mange frivillige, der hjælper til på centeret, og til foreningen Solgårdens Venner. Der arbejdes også på at skabe et cafétilbud på centeret, hvor borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne eksempelvis kan betjene en café.

Med 96 plejeboliger bliver det nye Vendelbocenter kommunens hidtil største. Hjørring Kommune har været igennem en længere proces for at vælge den rette arkitekt til byggeriet, og et enigt bygherreudvalg har nu valgt arkitektfirmaet Cubo.

- Det nye Vendelbocenter skal både være et hjem for mange beboere og et sted, hvor borgere fra lokalområdet kan komme til genoptræning, i aktivitetscenter eller få kop kaffe i cafeen – og samtidig skal det være en arbejdsplads. Det er en svær opgave at rumme alle de dele i ét byggeri. Men jeg er ikke i tvivl om, at Cubo Arkitekter og deres samarbejdspartnere er de rigtige til at løse den opgave, siger Chelina Bagger (S), der både er næstformand i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og formand for bygherreudvalget.

I processen med at finde den rigtige totalrådgiver har der været fokus på at finde en samarbejdspartner der forstår, hvordan hjemlighed og tryghed bliver en del af så stort et byggeri.

- Cubo Arkitekter har vist, at de formår at skabe et stort ældrecenter uden at gå på kompromis med følelsen af hjemlighed. Det har været meget vigtigt for mig, og for resten af bygherreudvalget, at sikre, at alle beboere – også beboere med en demenssygdom – skal kunne føle sig trygge og godt tilpas i det nye ældrecenter. Det skal jo være deres hjem, siger Chelina Bagger og fortsætter:

- Det nye Vendelbocenter er mere end et ældrecenter. Der kommer til at være mange mennesker, der har sin daglige gang i huset. Her skal vi også tænke på de mange frivillige, som Sindal er kendt for, og som i dag har til huse på Vendelbocentret. De skal også tænkes ind i byggeriet, siger hun.

Cubo Arkitekter indgår i et samarbejde med ingeniørfirmaet Niras og Landskabsarkitekt Skaarup Landskab. Sammen skal de sikre, at projektet bliver ført ud i livet.

Det nye Vendelbocenter kommer til at ligge på sydsiden af Hjørringvej overfor Falck. Det samlede byggeareal bliver på ca. 10.000 m2, og byggeriet har et budget på ca. 180 mio. kr. I de kommende måneder skal de sidste tegninger på plads i samarbejde med de fremtidige brugere af centeret.

Første spadestik bliver, efter planen, taget i efteråret 2021. Det nye Vendelbocenter forventes klar til indflytning i midten at 2023.

Nøgleord

Kontakter

Næstformand i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, og formand for bygherreudvalget, Chelina Bagger (S) på 41 93 77 41

Direktør i Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen, Leif Serup på 41 22 30 15

Billeder

Grafik: Cubo Arkitekter
Grafik: Cubo Arkitekter
Download
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Et af de største projekter nogensinde skal redde masser af sommerhuse langs med vestkysten24.3.2021 11:24:41 CET | Pressemeddelelse

Efter et langt tilløb begynder nu et stort sandfodringsprojekt, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem 12 grundejerforeninger, Skallerup Seaside Resort A/S og Hjørring Kommune. Alle projektdeltagerne har været til lommerne, og projektet har modtaget støtte fra Statens kystbeskyttelsespulje for 2020. Derfor kan sandfodringen for i alt 11 millioner kroner nu begynde. - Det er helt unikt i national målestok at både grundejerforeninger, en privat virksomhed og en kommune kan finde sammen om et fælles mål. Og alene omfanget af både udgiften og hvor meget sand der skal flyttes, gør det her kystsikringsprojekt til et af de største i Danmark nogensinde, siger borgmester Arne Boelt (S). Sandfodringen vil ske ud for Nr. Lyngby og på en lang strækning omkring Lønstrup fra Mårup i syd til Udemarken i nord. Området dækker de 12 deltagende grundejerforeningernes kyststrækninger. Sandet stammer fra en nødvendig oprensning af indsejlingen til Hirtshals Havn. En oprensning der er nødvendig for at

Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, Hjørringskolen og Hjørring Ny 1016.2.2021 09:45:43 CET | Pressemeddelelse

I 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation igen en central arbejdstidsaftale på skoleområdet, A20. Intentioner og værdier i A20 er i god overensstemmelse med det mangeårige gode og stærke samarbejde mellem Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune. Et samarbejde der allerede i 2018 førte til en lokal arbejdstidsaftale, som sikrede god sammenhæng mellem tid til undervisning og til forberedelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum