Etisk Handel Danmark

Sinatur kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2022’

Del
Prisen for Verdens Bedste Indkøber er uddelt, og i år blev det virksomheden Sinatur Hotel & Konference, der løb med sejren og titlen ’Verdens Bedste Indkøber 2022’. Hotelvirksomheden har formået at inkorporere deres mål om ansvarlighed i samarbejdet med deres leverandører, som også selv får et løft.
Vinderen af prisen 'Verdens Bedste Indkøber' blev hotelvirksomheden Sinatur
Vinderen af prisen 'Verdens Bedste Indkøber' blev hotelvirksomheden Sinatur

Prisen uddeles til en virksomhed, institution eller organisation, som har ydet et særligt bidrag til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb. Det er især det systematiske samarbejde med leverandører og sit leverandørkodeks, som Sinatur Hotel & Konference bliver belønnet for.

Kun muligt at nå sammen med leverandører

I indstillingen hedder det: ”Sinatur har selv meget ambitiøse ansvarlighedsmål - blandt andet om at blive CO2 positive, kun købe danske produkter, der er certificerede og/eller fra mere bæredygtige virksomheder - og når det gælder fødevarer - med et fokus på økologi og lokale varer. Alle sammen mål, som kun er mulige at nå, hvis leverandørerne er med.”

For at nå sine mål om ansvarlighed har Sinatur taget leverandørerne med på rejsen og etableret en indkøbsgruppe på tværs af deres seks hoteller, der har kortlagt alle leverandører og set deres værdisæt efter i kortene. Omdrejningspunktet har været udarbejdelse af et leverandørkodeks, der tydeliggør de mål og forpligtelser, som Sinatur stiller til sine leverandører. For at få kodekset ud af leve, afholder Sinatur løbende workshops, så de leverandører, der måske ikke selv har midlerne til at styrke deres bæredygtighedsprofil alene, får hjælp og støtte fra Sinatur.

Ansvarlighed påvirker hele værdikæden

”Vi er meget stolte over at få denne anerkendelse, som både går til vores engagerede medarbejdere på tværs af virksomheden men i lige så høj grad til vores gode leverandører, som sammen med os er med til at tage ansvar for den verden, vi er en del af. Ingen af os kan gøre det her alene, så derfor er jeg særligt glad for, at priskomiteen lægger særlig vægt på leverandørsamarbejdet,” siger Claus Nielsen, Direktør i Sinatur.

Og det har en effekt, for leverandørerne giver udtryk for, at det er værdifuldt at samarbejde med en partner som Sinatur, der er tydelige med, hvilke forventninger og krav de har til samarbejdet, når det handler om bæredygtighed. Det gør det lettere for leverandørerne at prioritere deres egne indsatser, og på den måde skabes der en positiv effekt ud i flere led af værdikæden.

Du kan læse mere om Sinatur Hotel & Konferences arbejde med ansvarlighed på https://www.sinatur.dk/om-sinatur/vores-samfundsambition/

Prisen blev uddelt den 1. februar under Forum for Bæredygtige Indkøb (Forum) og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) årlige konference. De to øvrige nominerede til prisen var Høje-Taastrup Kommune samt fem regioner (Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden) i samarbejde med AMGROS. Læs mere om de nominerede.

Fakta

  • Verdens Bedste Indkøber-prisen er indstiftet af IKA, Miljøstyrelsen, Etisk Handel Danmark, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb. Se tidligere vindere her
  • Finalisterne blev udvalgt på baggrund af tre kriterier: 1) fokus på bæredygtighed 2) skalerbarhed og effekt og 3) nytænkning
  • Sådan blev vinderen fundet: Tre finalister blev udvalgt af juryen bestående af: Miljøstyrelsen, IKA – Foreningen af offentlige indkøbere, Etisk Handel Danmark, Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb. Derefter har alle kunne stemme på, hvem af de tre finalister, der skulle modtage prisen som ’Verdens Bedste Indkøber’.

Kontakt  

Lotte Frøjk Knudsen, Kommunikationsansvarlig, Etisk Handel Danmark lfk@etiskhandel.dk, tlf. 29452501 

Nøgleord

Kontakter

Lotte Frøjk Knudsen, tlf. 29452501 eller mail lfk@etiskhandel.dk, kommunikationsansvarlig i Etisk Handel Danmark.

Billeder

Vinderen af prisen 'Verdens Bedste Indkøber' blev hotelvirksomheden Sinatur
Vinderen af prisen 'Verdens Bedste Indkøber' blev hotelvirksomheden Sinatur
Download

Information om Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark
Etisk Handel Danmark
Overgaden Oven Vandet 10
1415 København K

+45 31 72 69 30https://etiskhandel.dk/

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig og bæredygtig handel. Vi står bag Videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etisk handel, medlemsnetværk og en række multi-stakeholder partnerskaber og alliancer.

Etisk Handel Danmarks medlemskreds tæller flere end 100 små, mellemstore og store virksomheder på tværs af sektorer, fagforeninger, erhvervs- og brancheorganisationer, civilsamfundsorganisationer, offentlige institutioner og fonde.

Følg pressemeddelelser fra Etisk Handel Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Etisk Handel Danmark

Alliance vil redde det blå spisekammer28.2.2023 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Den velsmagende tradition med nytårstorsk og den sprøde fiskefilet kan på sigt blive en mangelvare. Flere fisk i de danske farvande har det svært, og biodiversiteten under overfladen er presset. Derfor skal alliancen for bæredygtigt fiskeri og akvakultur hos Etisk Handel Danmark arbejde for at sikre mere bæredygtige bestande af havets dyr og planteliv – og ikke mindst sætte fokus på at få mere varieret "blå mad” på danskernes tallerkner, såsom tang og andre lokale fiskearter.

Etisk Handel Danmark vil hjælpe danske virksomheder i gang med due diligence4.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 10. januar lancerer Etisk Handel Danmark en version 2:0 af onlineguiden ’De 6 skridt’ om due diligence for menneskerettigheder, men fremover vil den også omfatte miljø og klima. En guide for danske virksomheder, der i stigende grad står overfor at skulle dokumentere deres samfundsansvar, og som navnet antyder, skal den hjælpe virksomheder til at komme i gang via seks skridt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum