Sikkerhedsstyrelsen

Simpelt trick kan redde dit liv

Del

Det er vigtigt at teste, om din fejlstrømsafbryder virker, da den kan redde dit liv. Og det er en god huskeregel at afprøve den de 2 gange om året, hvor vi skifter mellem vinter– og sommertid.

Alle husstande skal have en fejlstrømsafbryder i eltavlen – enten en HFI- eller HPFI-afbryder. Men det er et problem, at cirka 30 procent af danskerne aldrig tester den. Fejlstrømsafbryderen beskytter nemlig dig og din familie mod livsfarligt stød ved at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i brødristeren, vaskemaskinen eller en anden elinstallation.

Afbryderen fungerer bedst, hvis den jævnligt afprøves. Hvis fejlstrømsafbryderen er mere end ti år gammel, er der yderligere grund til at teste den ofte, så du er sikker på, at den virker, hvis der opstår en elektrisk fejl.

Når du tester fejlstrømsafbryderen, slukker du samtidig for strømmen i hele eller dele af huset og altså også for fx mikroovn og elektriske ure. Derfor er det oplagt at teste fejlstrømsafbryderen, når urene alligevel skal justeres ved skiftet mellem vinter- og sommertid.

Du tester fejlstrømsafbryderen ved at trykke på prøveknappen, som ofte er mærket med et "T".

Kobler afbryderen ikke ud første gang, du trykker på prøveknappen, skal du kontakte en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Du kan finde dem, der er i dit område, ved gå ind på autorisationsregistret på sik.dk.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside sik.dk kan du også finde en film, som beskriver, hvor enkelt det er at teste afbryderen. Og du kan tilmelde dig en sms-tjeneste, så du modtager en huske-sms, når det er tid til at teste fejlstrømsafbryderen.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationschef Mette Cramon, tlf. 2543 1653

Billeder

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Advarsel: Farlig ukrudtsbrænder også solgt i jem og fix3.6.2017 16:31pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod en farlig ukrudtsbrænder af mærket Garden, som er blevet solgt i jem og fix i hele landet. Ukrudtsbrænderen er identisk med en brænder af mærket Ignite Nordic, som er solgt i Bauhaus, og som blev tilbagekaldt fra forbrugerne i går eftermiddags. Brænderen har været årsag til et alvorligt uheld i en have på Københavns Vestegn. Importøren har straks stoppet salget af brænderne og tilbagekalder nu alle solgte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum