Furesø Kommune

Sikrere cykelstier på vej til Akacietorvet

Del

Efter at Lillevangsvej har fået den store tur, rykker renoveringsarbejdet nu igen tilbage til Farum Hovedgade. Ved Akacietorvet skal et bedre vejforløb forbedre sikkerheden for de bløde trafikanter.

Det nye vejforløb omkring Akacietorvet skal sikre de bløde trafikanter bedre (visualiseret af Via Trafik)
Det nye vejforløb omkring Akacietorvet skal sikre de bløde trafikanter bedre (visualiseret af Via Trafik)

Børn på cykel til og fra skole og fritidsaktiviteter skal ikke dele vejen med biler og busser, når de passerer Akacietorvet i Farum. Det gør de i dag med den niveaufri belægning på torvet, og derfor kommer den foreløbigt sidste etape i renoveringen af Farum Hovedgade omkring Akacietorvet især til at handle om trafiksikkerheden og vejens nye forløb.

”Vi skylder vores bløde trafikanter som fodgængere med barnevogn, kørestolsbrugere og Solvangskolens elever, at vi passer bedst muligt på dem. Derfor har vi en opgave med at etablere et selvstændigt fortov og en cykelsti adskilt fra kørebanen med en kantsten. Og det arbejde går i gang nu,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Udfordringen ved Hovedgaden forbi Akacietorvet er vejens bredde og afstand til husene på sydsiden af vejen, mens de kasseklippede træer flankerer vejens nordside. Det gør det svært for blandt andet busser at passere uden at tage cykelstien i brug.

Bedre byrum

”Renoveringen af Farum Hovedgade har gennem hele forløbet haft det sigte at skabe et aktivt byrum og ikke kun en travl trafikåre. Det indebærer, at beboere og brugere er trygge ved at færdes her. Med skitserne for det nye vejforløb får vi en bedre forbindelse mellem torvet og butikkerne på den anden side af gaden. Det bliver mere trygt at krydse gaden og derfor også mere nærliggende at inddrage butikker på begge sider af vejen i sin indkøbstur,” siger Lene Munch-Petersen.

Arbejdet med vejen betyder desværre, at nogle af de eksisterende, kasseklippede træer langs vejen må fjernes. Det er for at give plads til cykelsti og fortov i fuld bredde, men også fordi træernes rødder vil tage for stor skade ved anlægsarbejdet, hvis de bliver på den nuværende placering. Tidligere har kasseklippede træer været et gennemgående element i Farum Hovedgade, og at nogle af dem nu må fjernes, er for mange en trist beslutning. Det har været undersøgt grundigt, om træerne kan bevares, og dialoggruppen for Farum Hovedgade har været tæt involveret i beslutningen om at fjerne træerne.

Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling tiltrådte i juni renoveringsplanerne. Men Ifølge Lene Munch-Petersen har det ikke været nogen nem beslutning:

”Der må ikke herske tvivl om, at vi ønsker at bevare et godt, grønt forløb gennem Farum Hovedgade. Alle de træer, vi kan bevare, vil vi bevare. Kan vi ikke bevare, skal vi plante nye, hvor der er plads til det. Desværre er der i dette tilfælde ikke plads til at kombinere hensynet til trafiksikkerhed med de eksisterende træer. Derfor planter vi i stedet en håndfuld nye træer i specielle plantebede, så de får plads og mulighed for at udvikle sig til store, fuldkronede og smukke træer,” fortæller hun.

Nøgleord

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, lmp@furesoe.dk, 3077 2250
Claus Torp, by- og kulturdirektør, clt@furesoe.dk, tlf. 7216 5858,

Billeder

Det nye vejforløb omkring Akacietorvet skal sikre de bløde trafikanter bedre (visualiseret af Via Trafik)
Det nye vejforløb omkring Akacietorvet skal sikre de bløde trafikanter bedre (visualiseret af Via Trafik)
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum