VIA University College

Sig tak til en lærer, der gør en forskel i Horsens Kommune

Del

I en ny kampagne vil VIA sætte fokus på de lokale lærere, der hver dag gør en positiv forskel i hele regionen. Nu kan du indstille en lokal lærer fra en skole i Horsens Kommune, som fortjener en særlig tak.

Nu kan du indstille en lærer, som du synes fortjener en særligt tak for sin indsats.
Nu kan du indstille en lærer, som du synes fortjener en særligt tak for sin indsats.

Vi kender dem alle: Den lærer der gjorde indtryk i folkeskolen. Den lærer, der hjalp dig med at forstå den ligning, der ikke ville løses, og den lærer der ikke gav op på dine vegne, da dansktimerne blev svære.

Nu vil professionshøjskolen VIA sætte fokus de lokale lærere i alle Region Midtjyllands 19 kommuner, som hver dag gør skolen til noget særligt for børnene.

”Vi synes det er tid til at sige tak til de tusindvis af lokale lærere, der hver dag gør en forskel for børnene i vores skoler. Senest har lærerne vist et stort overskud og gåpåmod i forbindelse med coronakrisen, som har krævet nye måder at tænke undervisning og formidling på. Det synes vi fortjener en hyldest,” siger Lars Christensen Ustrup, der er uddannelsesleder på læreruddannelsen i Silkeborg, som blandt andet leverer nyuddannede lærere til Horsens Kommune.

Han opfordrer alle borgere i Horsens Kommune til at indstille en særlig lærer, som de enten kender eller selv har haft, til en personlig takkehilsen på hjemmesiden www.via.dk/taklærer. Herefter vil VIA sørge for at sende blomster og et takkekort med en personlig hilsen til tilfældigt udvalgte lærere fra alle regionens kommuner.

”De dygtige lærere findes alle steder lokalt, men de bliver tit overset i den offentlige debat. Mange kan sikkert huske en lærer, som gjorde skolegangen til noget særligt. Enten fordi han eller hun var en dygtig formidler og underviser, eller måske havde et særligt blik for de svage elever og evnede at motivere alle i klassen. Det er det, vi ønsker at sætte fokus på ved at bede horsensianerne om at indstille deres lokale favoritlærer – og det samme i resten af regionens 19 kommuner,” forklarer Lars Christensen Ustrup.

Behov for flere dygtige lærere
Ifølge en analyse foretaget af COWI for Region Midtjylland kan kommunerne i store dele af regionen få svært ved at tiltrække og fastholde uddannede folkeskolelærere i fremtiden. Og det får i værste fald betydning for fagligheden, hvis man skal tro den lokale uddannelsesleder.

”Vi ved, at veluddannede lærere er en vigtig forudsætning for at lykkes med læringen i folkeskolen. Men samtidig kigger vi ind i en fremtid, hvor vi kan møde udfordringer med at tiltrække dygtige lærere til kommuner som eksempelvis Horsens Kommune. Derfor håber vi naturligvis, at kampagnen også kan inspirere de unge til at overveje læreruddannelsen. For det er en fantastisk meningsfuld uddannelse, og der er i dén grad brug for flere dygtige lærere,” siger Lars Christensen Ustrup.

Du kan indstille en lærer fra Horsens Kommune frem til 6. juli. Enten din egen nuværende eller tidligere lærer, dine børns lærer eller bare en lærer, du kender, og som gør en særlig indsats. Måske er det netop din lærer, der så ender med at få en af de mange personlige blomsterhilsner, som VIA sender ud.

Der er sidste ansøgningsfrist for alle regionens læreruddannelser i Silkeborg, Aarhus, Skive, Randers, Holstebro og Nørre Nissum den 5. juli kl. 12.00.

Kontakt for yderligere information

Lars Christensen Ustrup
Uddannelsesleder på læreruddannelsen i Silkeborg
Mail: lu@via.dk
Tlf.: 87 55 31 07

Casper Grud Nielsen
Journalist i VIA
Mail: grud@via.dk
Tlf.: 87 55 15 16

Billeder

Nu kan du indstille en lærer, som du synes fortjener en særligt tak for sin indsats.
Nu kan du indstille en lærer, som du synes fortjener en særligt tak for sin indsats.
Download
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum