Egedal Kommune

Shelters og bålhytter på vej til børn og lokalsamfund

Del

Mere udeliv og natur i hverdagen booster børns trivsel, motivation og læring, og i Budget 2021 er der afsat 1 mio. kr. til nye udendørs læringsmiljøer ved skoler og institutioner. Fordelingen af midlerne er nu på plads, og nu skal de konkrete uderum vælges og placeres.

Mere udeliv til Egedals børn. Foto: Colourbox.
Mere udeliv til Egedals børn. Foto: Colourbox.

Med bålhytter, madpakke- og drivhuse kan Egedals børn se frem til et rigere udeliv med flere udendørs aktiviteter, læringsforløb og naturoplevelser i hverdagen. Også lokalsamfundene vil kunne få glæde af uderummene, og det forventes, at der kan etableres omkring otte shelters mv. for de tildelte midler.

Ud i skolehaven og mad over bål

Egedals skoler og institutioner byder selv ind med deres ønsker – det kunne fx være skolehaver og bålhytte, hvor eleverne selv kan følge udviklingen fra jord til bord. For når traditionelle faglokaler rykker udendørs, smelter teori og praksis sammen til meningsfuld og virkelighedsnær læring: I en skolehave vil eleverne kunne opøve praktiske kompetencer som at så, luge og høste og samtidig blive klogere på fotosyntese, jordbundsforhold og vandets kredsløb i en praktisk sammenhæng - og det hele kan afsluttes med tilberedning af egen høst i en bålhytte, der giver læ og gode rammer for fællesskabet.

- Rigtig mange børn bliver både gladere og dygtigere, når udeliv og natur får en større plads i skoledagen. Nu glæder jeg mig til, at vi kommer et skridt nærmere de konkrete løsninger, siger formand for Skoleudvalget Betina Hilligsøe.

Rikke Mortensen, formand for Familieudvalget supplerer:

- Et rigt udeliv løfter børnenes trivsel, og det er en meget klar erfaring fra corona-tiden, som vi har taget med os, at der simpelt hen er mere ro og færre konflikter ude i det fri. Et madpakkehus eller et shelter vil give nogle fantastisk gode muligheder for at dyrke udelivet en større del af året, også for de allermindste, som tit har brug for mere læ i det danske vejr, siger hun.

Fakta

  • Skoleudvalget og Familieudvalget har godkendt en fordeling på 335.000 kr. og 665.000 kr. til hhv. institutioner og skoler, en fordeling, der tager udgangspunkt i skole- og dagtilbudsområdets nuværende børne- og elevtal.
  • Det forventes, at budgetrammen vil kunne give omkring otte nye shelter, bålhytter mv., som skoler, dagtilbud samt lokalsamfund kan få glæde af. Der er mulighed for lokalt samarbejde med foreninger, klubber og ældreområdet m.fl.
  • Egedal Kommunes vision er ’hverdag i fællesskab og bevægelse’, og et af tre fokusområder er her ’mere natur i hverdagen’.

Kontakter

Billeder

Mere udeliv til Egedals børn. Foto: Colourbox.
Mere udeliv til Egedals børn. Foto: Colourbox.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum