Anima

Shell-stationer går sammen om at droppe turbokylling

Del

Turbokyllingen synger på sidste vers i convenience-branchen, efter at forhandlere og forpagtere på Shell-stationerne i Danmark siger farvel til den kontroversielle kylling. Dyreværnsorganisation kalder beslutningen en “stor begivenhed for kyllingerne”.

Turbokyllingen synger på sidste pip i den danske convenience-branche. DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, har i samarbejde med forhandlere og forpagtere, indkøbsorganisationen BFI og dyreværnsorganisationen Anima valgt at udfase hurtigtvoksende kyllinger og sikre kyllingerne mere plads og naturligt lys. Det sker senest ved udgangen af 2023, eller lige så snart leverandørerne er klar.

“Hos DCC Energi går vi op i at levere god kvalitet, både når det gælder brændstof, bilvask og fødevarer på Shell-stationerne, og vi har da også mødt bred opbakning hos vores forhandlere og forpagtere til initiativet, der skaber bedre forhold for kyllinger. Som virksomhed har vi naturligvis et ansvar, og derfor udfaser vi sammen med vores forhandlere og forpagtere den såkaldte turbokylling fra butikkerne på Shell-stationerne” siger Retaildirektør i DCC Energi, Søren Møller Maretti.

Frivillighed bærer forandringen
I modsætning til andre kæder, som har droppet turbokylling, drives butikkerne på Shell-stationerne i Danmark af individuelle forhandlere og forpagtere med en høj grad af selvbestemmelse.

Loven om benzinforhandlere gør, at DCC Energi ikke kan bestemme, hvad forpagterne sælger i de tilhørende butikker. Så det, at forhandlere og forpagtere i et bredt samarbejde med franchise, leverandører, indkøbsorganisationen og Anima dropper turbokyllingen, er ifølge kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning, tegn på, at bevidstheden om kyllingernes forhold har ændret sig markant de seneste par år.

“For få år siden var der ikke ret mange, der kendte til turbokyllingernes forhold. I dag er der rigtig mange danskere, som føler behov for at trække en streg i sandet over for de forhold, som kyllingerne lever under. Det er i sig selv en begivenhed, at beslutningen er truffet sammen med individuelle forretningsdrivende, fordi de synes, det er det rigtige at gøre. Det er vi rigtig glade for,” siger Thorbjørn Schiønning.

DCC Energi har tilsluttet sig den internationalt anerkendte standard European Chicken Commitment. Standarden sikrer væsentligt mere plads, langsommere vækst, naturligt lys og berigelse, samt en række andre tiltag, der øger velfærden for kyllingerne. Kyllingeprodukterne vil desuden leve op til to af statens dyrevelfærdshjerter.

Kontakter

Søren Møller MarettiRetaildirektør i DCC Energi

Tlf:2220 0467

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum