Landdistrikternes Fællesråd

SF vil skrue op for antallet af ladestationer i landdistrikterne

Del

Der skal være flere danskere, der kører grønt i fremtiden. SF vil afsætte penge til flere hurtigladestationer landet over og særligt tyndtbefolkede områder skal tilgodeses.

SF vil skrue op for antallet af hurtigladestationer og få flere til at vælge elbilen i landdistrikterne.
SF vil skrue op for antallet af hurtigladestationer og få flere til at vælge elbilen i landdistrikterne.

Onsdag eftermiddag havde SF sat Landdistrikternes Fællesråd i stævne i Tilst. Mødestedet var foran elbilladestation ved rastepladsen og anledningen var SF’s forslag om at afsætte 40 mio. kr. om året i fire år til flere ladestandere til elbiler landet over. Landdistrikternes Fællesråd bifalder tiltaget, der fremmer den grønne omstilling.

- Den grønne omstilling af Danmark er afgørende at være fælles om, men alligevel oplever landsdele store huller i landkortet uden ladestandere. Derfor er det dejligt at se, at der bliver foreslået tiltag, som kan få flere til at køre klimavenligt i fremtiden, fortæller kontorchef Noa Jankovic fra Landdistrikternes Fællesråd.

Forslaget skal gøre det nemmere at vælge det klimavenlige til, og pengene skal gå til etablering af cirka 150 hurtigladestandere, som blandt andet skal opstilles i tyndt befolkede områder.

- Elbilen skal være det nemme og naturlige valg frem for diesel og benzinbiler. Det kræver, at der er ladestandere i hele landet, og ikke kun ved motorvejene eller de store byer. Derfor vil vi afsætte penge til 150 hurtigladestandere, og sørger for at vi får en samlet plan over infrastukturen til elbiler, så elbiler bliver det oplagte valg for alle, der har brug for en bil, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF.

Region Midtjylland har gennem de seneste 10 år oplevet en stigning på 53 procent i antallet af husstande, der har investeret i bil nummer to. Men trods de mange nye køretøjer på vejene, er der stadig langt mellem de eldrevne. Det samlede antal personbiler i Danmark er 2,4 mio. med privat bruger, men kun 6.3000 af disse er elbiler – det giver et landsgennemsnit på 2,6 elbiler pr. 1000 personbil. Og denne fordeling er langt fra lige landet over.

Kommunerne Gentofte og Rudersdal ligger med 10 elbiler for hver 1000 personbil i top på listen over kommuner med flest elbiler med privat bruger. Ganske anderledes tegner billedet sig for Syd- og Vestjylland, Fyn og det vestlige og sydlige af Sjælland med kun 1.6, viser tal fra Danmarks statistik.

- Stigningen i antallet af biler i Region Midtjylland skal også ses som et resultat af, at der er blevet nedlagt busruter i området og at flere borgere pendler, mens der ikke har været de nødvendige incitamenter til at vælge en elbil, fortæller kontorchef Noa Jankovic fra Landdistrikternes Fællesråd.

Det håber Landdistrikternes Fællesråd, at tiltag som dette vil ændre på i fremtiden.

Nøgleord

Kontakter

Cecilie Davidsen Høj, Landdistrikternes Fællesråd, mail cdh@landdistrikterne.dk

Billeder

SF vil skrue op for antallet af hurtigladestationer og få flere til at vælge elbilen i landdistrikterne.
SF vil skrue op for antallet af hurtigladestationer og få flere til at vælge elbilen i landdistrikterne.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum