Sex & Samfund

Sex & Samfund intensiverer den globale kamp for retten til at bestemme over egen krop

Del

Sex & Samfunds bestyrelsesleder Josephine Obel er netop blevet valgt til bestyrelsen i den største globale føderation, der kæmper for alle menneskers ret til at bestemme over egen krop.

- Globalt er der en voksende modstand mod fri abort, ligestilling, LGBT+ rettigheder og andre kampe, vi troede var næsten vundet. Men den seneste tids tilbageskridt i Polen, USA, Østafrika og andre dele af verden viser os, hvor vigtigt det er, at vi fortsat er kampklædt og beredt. Det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at sikre.

Sådan lyder det fra Sex & Samfunds bestyrelsesleder Josephine Obel, der netop er blevet valgt ind som en af i alt 9 repræsentanter fra medlemsorganisationer i den nye globale bestyrelse i International Planned Parenthood Federation, hvor der i alt sidder 15 medlemmer. 

Globalt er retten til at bestemme over egen krop under pres. Hver fjerde kvinde i udviklingslande med behov for beskyttelse mod uønsket graviditet har ikke adgang til prævention. Graviditet og fødsel er globalt den største dødsårsag blandt unge piger på 15-19 år, og mere end 800 kvinder dør dagligt af graviditetsrelaterede årsager.

Det er de kæmpe udfordringer, Josephine Obel skal være med til at finde løsninger på, når hun skal sidde med i den øverste bestyrelse af International Planned Parenthood Federation, som er den internationale føderation, som Sex & Samfund er medlem af.

IPPF har i alt 132 medlemsorganisationer, der arbejder i 143 lande, og er dermed den største globale civilsamfundsorganisation, der kæmper for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, som sikre fødsler, adgang til prævention og abort samt LGBT+ rettigheder.

Frontløbere på dagsorden

I Danmark har vi i mange år været frontløbere på denne dagsorden, det fokus skal vi blive ved med at have, forklarer Josephine Obel:

- Jeg glæder mig meget til at bidrage til IPPFs arbejde med at sikre LGBT+ personers rettigheder og at alle mennesker får adgang til fx prævention, abort og sikre fødsler. Særligt fordi vi lever i en tid, hvor en stærk global civilsamfunds-organisation er et både nødvendigt og centralt bolværk mod de tiltagende angreb på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Netop et styrket IPPF er en af de mekanismer, der er uundværlige, hvis den globale værdikamp om retten til egen krop skal vindes. Jeg glæder mig til at være med i dette arbejde sammen med resten af Sex og Samfund. 

Josephine Obel har de seneste to år fungeret som bestyrelsesleder i Sex & Samfund og er speciallæge i gynækologi og obstetrik samt master i international sundhed. Hun har arbejdet for flere FN-organisationer med udvikling og implementering af SRSR-programmer i Mellemøsten, Stillehavsregionen og Afrika samt som læge og gynækolog i det danske sundhedsvæsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Uge Sex 2021: Lige køn leger bedst1.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

Hvad er en rigtig pige og en rigtig dreng? Og hvordan håndterer skolen, at elever kalder en 12-årig pige for ’billig luder’ eller råber ’bøsserøv’ efter en dreng, som græder? Når eleverne mandag den 8. februar tjekker ind online til årets Uge Sex, er temaet Lige køn leger bedst på skoleskemaet. Sex & Samfund inviterer alle hjemmeskolende forældre til at være med til at starte snakken om køn med deres børn og opfordrer alle skoleledere til at skriver under på 6 hacks for at komme forskelsbehandling på grund af køn til livs i skolerne.

Ny kampagne: Danske unge er dårlige til at snakke om sex med hinanden28.9.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Danmark har fået en ny samtykkelov, men den kan ikke stå alene. Nu er det vigtigt at starte samtalen blandt unge om sex og grænser, for mange af dem mangler ’sprog’ i den seksuelle kommunikation og har svært ved at tale om sex, grænser og lyst med hinanden. Det viser en undersøgelse fra Sex & Samfund og RFSU, som nu lancerer en ny digital kampagne for at hjælpe unge med at kommunikere bedre uden for og i sengen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum