Erhvervsministeriet

Serveringssteder skal lukke ned i og omkring Jomfru Ane Gade fra torsdag d. 3. juni

Del

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smittesituationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

Selvom store dele af erhvervslivet er genåbnet, er det stadig centralt, at der bevares kontrol med epidemien. Derfor skal vi handle rettidigt, når vi bliver opmærksomme på smittelommer.

Erhvervsministeren har derfor taget anmodningen fra Aalborg Kommune om yderligere tiltag videre til Epidemikommissionen og bedt dem om at komme med en indstilling til, hvorvidt der skal ske nedlukning af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade samt hvor lang tid der i givet fald skal lukkes ned. Epidemikommissionen indstillede på baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds sundhedsfaglige vurdering af smittebilledet, at der nedlukkes serveringssteder i udvalgte områder i og omkring Jomfru Ane Gade i Aalborg Kommune. Dette omfatter Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.

Nedlukningen af serveringssteder i Jomfru Ane Gade betyder, at Serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade (beliggende på Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde) skal holde lukket fra torsdag d. 3. juni 2021 og foreløbigt frem til og med d. 16. juni 2021. Epidemikommissionen vil efter en uge revurdere nedlukningen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Jeg tror vi alle er enige om, hvor dejligt det er, at vores samfund åber op igen. Det betyder, at vi får livet tilbage på gader og stræder. Men vi skal holde tungen lige munden, så vi sørger for at smitten ikke kommer ud af kontrol. Derfor er det vigtigt, at vi alle fortsat tager et ansvar. Og Aalborg Kommune har gjort netop det. Vi kan se en negativ tendens i smitte, som Styrelsen for Patientsikkerhed kan spore har rødder i og omkring Jomfru Ane Gade. Vi har lyttet til kommunens bekymringer og derfor har epidemiudvalget valgt at blåstemple epidemikommissionens indstilling. Nu sætter vi målrettet ind i Aalborg, og sørger for at slå smitten til hjørne.  

Stadig mulighed for at få kompensation

Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.

Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

Kontakter

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).
Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum