Hjørring Kommune

Separatkloakering skaber ny naturperle i Tårs

Del

Fredag den 11. september er der officiel indvielse af det nye knapt ni ha store rekreative område Højmarkssøerne i Tårs. Området er blevet til i et tæt samarbejde mellem Hjørring Kommune, Hjørring Vandselskab og ikke mindst borgere og foreninger i Tårs.

Indvielsen sker fredag den 11. september kl. 15. Her vil der være to guidede ture med fokus på hhv. regnvandssøerne (Tur 1 kl. 15-16.30) og de nye stiruter i området (Tur 2 kl. 16-17.30). På begge ture vil der være taler og en lille forfriskning inden turen.


Højmarkssøerne er et godt eksempel på, at man kan komme længere og opnå mere, når det sker gennem fællesskaber. Det er nemlig lykkedes at kombinere separatkloakeringen med skabelsen af et naturskønt område med gå - og løbestier, der snor sig mellem skov og søer - til glæde for borgerne i Tårs og omegn.

Området ligger meget tæt på byens centrum og derfor vil det være et oplagt sted for Tårsborgerne at mødes på gå- eller løbeture i det daglige. Og netop borgerne og deres idéer har været afgørende i udviklingen af området.

”Ingen har bedre forstand på, hvordan en by skal udvikle sig, end dem, der selv bor der. Derfor er borgerinvolveringen helt grundlæggende i kommunens arbejde med at udvikle vores by- og landområder. Sammen får vi nemlig øje på nye muligheder og nye veje at gå for at gøre vores byer attraktive at bo i”, siger Tim Jensen (S), der er formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling.

Regnvand og rekreativt frirum

I området er der lavet gå- og løbestier, der er plantet skov og lavet “molde-område”, hvor det er helt tilladt at snuppe et æble eller en pære. Samtidig er der lavet to store søer.

Søerne er blevet til i forbindelse med Hjørring Vandselskabs separatkloakering af Tårs. Regnvandet fra byens gader og tage fylder nu Højmarkssøerne, og ved kraftige regnskyl fungerer de som forsinkelsesbassiner, der hindrer oversvømmelser af veje og kældre.

”Vi arbejder altid på at finde bæredygtige løsninger, der både afhjælper nu- og fremtidens klimaudfordringer med stadig hyppigere og heftigere regnhændelser og som passer ind i lokalområdet. I Tårs er det lykkedes at udnytte regnvandet fra byen til skabe et spændende rekreativt område, som kan bruges af unge og ældre. Nu håber vi, at byens borgere vil tage det til sig og gøre det til deres”, siger Kim Mølgaard Jensen, gruppeleder for Projektering og Anlæg hos Hjørring Vandselskab.


Højmarkssøerne er en del af den generelle områdefornyelse i Tårs, som blev skudt i gang i 2015. I 2016 fik hovedgaden gennem byen et løft og området omkring skole og hal blev forskønnet i 2018. Formålet med områdefornyelsen har været at gøre Tårs til en attraktiv og tidssvarende by at bo i.

Bemærk: På grund af corona-restriktionerne er det nødvendigt at tilmelde sig turene på mail til sfr@hjoerring.dk eller på sms til 41 22 31 09. Man skal oplyse navn, antal deltagere, og om man ønsker at deltage på Tur 1 eller Tur 2. Der er tilmeldingsfrist senest torsdag den 10. september kl. 16.00.

Kontakter

Tim Jensen, Formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling, Hjørring Kommune på 41 93 77 32

Helle Friis, Projektleder for områdefornyelsen i Tårs, Hjørring Kommune på 41 22 37 36

Anna Klitgaard, Kommunikationsmedarbejder, Hjørring Vandselskab på 30 37 18 58

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum