Hjørring Kommune

Separatkloakering skaber ny naturperle i Tårs

Del

Fredag den 11. september er der officiel indvielse af det nye knapt ni ha store rekreative område Højmarkssøerne i Tårs. Området er blevet til i et tæt samarbejde mellem Hjørring Kommune, Hjørring Vandselskab og ikke mindst borgere og foreninger i Tårs.

Indvielsen sker fredag den 11. september kl. 15. Her vil der være to guidede ture med fokus på hhv. regnvandssøerne (Tur 1 kl. 15-16.30) og de nye stiruter i området (Tur 2 kl. 16-17.30). På begge ture vil der være taler og en lille forfriskning inden turen.


Højmarkssøerne er et godt eksempel på, at man kan komme længere og opnå mere, når det sker gennem fællesskaber. Det er nemlig lykkedes at kombinere separatkloakeringen med skabelsen af et naturskønt område med gå - og løbestier, der snor sig mellem skov og søer - til glæde for borgerne i Tårs og omegn.

Området ligger meget tæt på byens centrum og derfor vil det være et oplagt sted for Tårsborgerne at mødes på gå- eller løbeture i det daglige. Og netop borgerne og deres idéer har været afgørende i udviklingen af området.

”Ingen har bedre forstand på, hvordan en by skal udvikle sig, end dem, der selv bor der. Derfor er borgerinvolveringen helt grundlæggende i kommunens arbejde med at udvikle vores by- og landområder. Sammen får vi nemlig øje på nye muligheder og nye veje at gå for at gøre vores byer attraktive at bo i”, siger Tim Jensen (S), der er formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling.

Regnvand og rekreativt frirum

I området er der lavet gå- og løbestier, der er plantet skov og lavet “molde-område”, hvor det er helt tilladt at snuppe et æble eller en pære. Samtidig er der lavet to store søer.

Søerne er blevet til i forbindelse med Hjørring Vandselskabs separatkloakering af Tårs. Regnvandet fra byens gader og tage fylder nu Højmarkssøerne, og ved kraftige regnskyl fungerer de som forsinkelsesbassiner, der hindrer oversvømmelser af veje og kældre.

”Vi arbejder altid på at finde bæredygtige løsninger, der både afhjælper nu- og fremtidens klimaudfordringer med stadig hyppigere og heftigere regnhændelser og som passer ind i lokalområdet. I Tårs er det lykkedes at udnytte regnvandet fra byen til skabe et spændende rekreativt område, som kan bruges af unge og ældre. Nu håber vi, at byens borgere vil tage det til sig og gøre det til deres”, siger Kim Mølgaard Jensen, gruppeleder for Projektering og Anlæg hos Hjørring Vandselskab.


Højmarkssøerne er en del af den generelle områdefornyelse i Tårs, som blev skudt i gang i 2015. I 2016 fik hovedgaden gennem byen et løft og området omkring skole og hal blev forskønnet i 2018. Formålet med områdefornyelsen har været at gøre Tårs til en attraktiv og tidssvarende by at bo i.

Bemærk: På grund af corona-restriktionerne er det nødvendigt at tilmelde sig turene på mail til sfr@hjoerring.dk eller på sms til 41 22 31 09. Man skal oplyse navn, antal deltagere, og om man ønsker at deltage på Tur 1 eller Tur 2. Der er tilmeldingsfrist senest torsdag den 10. september kl. 16.00.

Kontakter

Tim Jensen, Formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling, Hjørring Kommune på 41 93 77 32

Helle Friis, Projektleder for områdefornyelsen i Tårs, Hjørring Kommune på 41 22 37 36

Anna Klitgaard, Kommunikationsmedarbejder, Hjørring Vandselskab på 30 37 18 58

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum