Lolland Kommune

Sensorble giver bedre trivsel på plejecentrene

Del

Ikke alle borgere på plejecentre er i stand til selv at give udtryk for, hvornår de har behov for at komme på toilettet eller at få skiftet deres ble. Lolland Kommune har derfor i det sidste halve år afprøvet, om sensorbleer kan give personalet på plejecentrene en større viden om, hvornår hver enkelt borger har brug for hjælp. Resultaterne er så gode, at sensorbleen nu skal udbredes på alle kommunens plejecentre.

Formålet med sensorbleerne er at kortlægge præcis, hvor meget og hvornår borgeren har vandladning, så han eller hun kan få den bedst mulige pleje. Sensorbleerne bliver sat til en datalogger, der registrerer borgerens mønster over en periode på tre dage, og sammen med informationer om lækager, indtag af medicin og tilbud om toiletbesøg bliver oplysningerne samlet i en rapport.

Lolland Kommune har afprøvet sensorbleerne på borgere, der ikke selv er i stand til at give udtryk for, hvornår de har brug for at komme på toilettet, og her har bleerne vist sig at være til stor nytte. De har givet en viden om borgerne, som betyder, at beslutninger om blandt andet brug af ble, blestørrelse, medicinindtag og tidspunkter for toiletbesøg nu sker på et bedre og mere individuelt baseret grundlag. For eksempel ved nattevagten nu mere præcist, hvornår en bestemt borger skal på toilettet om natten og undgår dermed at vække ham unødigt.

Projektet har været til glæde for både plejecenterbeboerne og personalet, fortæller social- og sundhedsassistent på Skolebakken Plejecenter Trine Friis Rasmussen:

”Det har været et super godt projekt for borgerne og for personalet, fordi rigtig mange på plejecentrene ikke selv kan tage vare på, hvornår de skal på toilettet. Helt konkret har kortlægningen af deres toiletmønstre ført til færre våde bleer og urinvejsinfektioner. Derudover er der for manges vedkommende blevet ændret på medicinindtaget, så de har vandladning om dagen i stedet for om natten. På den måde får de en bedre nattesøvn. Projektet har i det hele taget givet personalet en enorm viden om inkontinens, og hvilke faktorer der spiller ind i den forbindelse,” siger hun.

Sensorbleerne er blevet afprøvet på de fire plejecentre: Skolebakken, Skovcentret, Rønnebærparken og Bøgelunden. De gode resultater fra testperioden betyder, at sensorbleen nu også skal udbredes til kommunens øvrige plejecentre, oplyser Ældre & Sundhedschef Grete Breinhild:

”Vi undersøger hele tiden, hvordan vi kan give borgerne den bedste pleje og omsorg, og af samme grund afprøver vi løbende velfærdsteknologiens forskellige muligheder. Senest har vi testet sensorbleerne, og de har vist sig at give positive resultater hele vejen rundt. Borgerne får en bedre pleje, og personalet får større viden og ikke mindst bedre arbejdsgange, der gør, at vi kan anvende ressourcerne bedre til glæde for alle. Derfor skal vi nu i gang med at udbrede sensorbleerne til de andre plejecentre, og på sigt har vi også planer om at afprøve dem hos borgere, der modtager hjemmepleje,” fortæller Grete Breinhild.

Projektet er sat i værk som en del af Velfærdsinnovation Sjælland, der er et regionalt samarbejde – mellem 14 kommuner – om udvikling, implementering og udbredelse af velfærdsteknologiske services.

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Ældre & Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 40 15 16 81

Maria Dideriksen
Teamleder for Team Hjælpemidler, Lolland Kommune
Tlf. 24 60 87 81

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum