Aabenraa Kommune

Seniorrådet i Aabenraa Kommune findes ved fredsvalg

Del

Det nye seniorråd i Aabenraa Kommune ligger nu fast, da årets valg bliver et fredsvalg. 11 kandidater var opstillede til de 11 pladser i Aabenraa Kommunes Seniorråd.

Aabenraa Kommunes seniorråd kommer i de næste fire år til at bestå af de 11 kandidater, der var opstillede til valget. Da der er netop 11 pladser i seniorrådet, bliver årets valg et fredsvalg. Det nye seniorråd i Aabenraa Kommune består derfor af: Annette Frederiksen, Dieter Chr. Johannsen, Hans Kristian Wollesen, Sønnick Andresen, Ina Maretti Leiberg, Lise Christensen, Torben Enevoldsen, Ingrid Nielsen, Jens-Christian Ingwersen, Karsten Kjeldsen og Hans Christian Bock. De 11 medlemmer konstituerer sig efter planen på et møde i december.

- Jeg glæder mig til fortsat at samarbejde med seniorrådet, som er en vigtig del af demokratiet i Aabenraa Kommune. Seniorrådets rådgivning til byrådet i ældrepolitiske spørgsmål samt formidlingen mellem borgere og politikere har en afgørende rolle, og jeg er glad for, at et nyt seniorråd fra årsskiftet står klar til fortsat at varetage seniorernes interesser. Samtidig vil jeg gerne takke for et godt og konstruktivt samarbejde til det afgående udvalg, siger Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune.

Seniorrådets nuværende formand, Hanne Priess Larsen, der ikke genopstiller, bakker op:

- Tillykke med valget til de nye medlemmer af seniorrådet i Aabenraa Kommune. Der venter en spændende og givtig periode med mulighed for at påvirke vilkårene for de ældre medborgere, og jeg er sikker på, at arbejdet med at sparre med politikerne i ældrepolitiske spørgsmål fortsat er i gode hænder. Som afgående formand kigger jeg tilbage på tre gode perioder, og jeg ser frem til at følge det fortsatte arbejde fra sidelinjen, siger hun.

Der var ellers lagt op til en ny afvikling af seniorrådsvalget i Aabenraa Kommune i form af et såkaldt hybridvalg, hvor vælgerne til seniorrådsvalget som hidtil kunne stemme ved fremmøde på valgdagen for kommunal- og regionsrådsvalget kombineret med muligheden for, som de første borgere i Aabenraa Kommune, at kunne stemme hjemmefra digitalt via e-boks. Nu afvikles valget i stedet som et fredsvalg.

- Når der ikke er flere kandidater opstillet end det antal pladser, som vedtægterne foreskriver, at Seniorrådet består af, giver lovgivningen fire uger forud for valgdatoen mulighed for at konstatere, at der er tale om fredsvalg, hvorefter selve valghandlingen aflyses. Det er sket i samråd med seniorrådet, siger Thomas Chr. Otzen Kruse, chef for Byråds- og Direktionssekretariatet i Aabenraa Kommune.

Reglerne om ældreråd foreskriver, at et ældreråd, eller seniorråd, som det hedder i Aabenraa Kommune, skal bestå af mindst fem medlemmer. I vedtægterne for Aabenraa Kommunes Seniorråd fremgår det, at man lokalt har besluttet sig for at udvide det antal til 11 medlemmer, som altså i år findes ved fredsvalg.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Chef for Byråds- og Direktionssekretariatet Aabenraa Kommune, Thomas Chr. Otzen Kruse, tlf.: 73 76 62 60; e-mail: tck@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum