Furesø Kommune

Seniorer reklamerer for seniortilbud

Del

Seks aktive seniorer har taget initiativ til en bustur, hvor de inviterer andre nyslåede pensionister og efterlønnere til at bruge og opleve kommunens aktivitetscentre

”Vi er i Furesø så heldige, at aktive frivillige seniorer skaber en masse aktiviteter for andre seniorer. Det giver gode oplevelser og et godt fællesskab. Det er en er en rigtig god idé at invitere alle seniorer med på en tur, hvor man kan opleve de mange muligheder i kommuner. Jeg vil gerne sige en stor tak til de frivillige i Gedevasevang og Skovgården for initiativet og opfordre alle seniorer til at tage med. Det bliver en dejlig oplevelse.”
Sådan siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A) om den bustur for pensionister og efterlønnere, som seks aktive brugere af kommunens aktivitetstilbud har taget initiativ til og nu er ved at føre ud i livet.

”Aktivitetscentrene Skovgården i Værløse og Gedevasevang i Farum har mere end 1.000 brugere om ugen. Det er stærke fællesskaber, som i høj grad lever gennem det frivillige engagement, og som jeg meget gerne ser, vores nye pensionister og efterlønnere kender til. Og der er busturen et rigtig godt initiativ,” siger Ole Bondo Christensen.

Turen finder sted lørdag den 21. september med opsamling fra Værløse Station og Farum Station. På turen rundt i kommunen kan deltagerne blandt andet høre om forskellige fritidstilbud, ældreegnede boliger, seniorbofællesskaber, muligheder for at blive frivillig og nogle af de lokalhistoriske og kulturelle seværdigheder, bussen passerer. 

Bussen når blandt andet forbi kommunens nyest udviklede boligområder med ældreegnede boliger og seniorbofællesskaber. Frokosten bliver serveret på Gedevasevang og der er eftermiddagskaffe, når bussen standser ved Skovgården.

Frivillige får ting til at ske
Ideen om en bustur opstod, da de 6 frivillige satte sig sammen om at skabe flere fælles aktiviteter mellem Skovgården og Gedevasevang. Det fortæller Mogens Persson, der er aktiv på Gedevasevang.
”Det særlige ved overgangen til pensionist- eller efterlønnertilværelsen er jo netop, at rutinerne falder bort, og at du pludselig står med en masse tid og ofte også en virkelyst. Men samtidig føler du dig måske ikke så gammel, at du skal til at gå i et aktivitetscenter. Det er præcis den forestilling, vi gerne vil udfordre, for vores aktivitetscentre og fritidstilbud er for alle med mod på en aktiv tilværelse”, siger Mogens Persson.

”De to centre er målrettet aktive og selvhjulpne seniorer, og derfor har vi bevidst valgt, at turen skal være nye pensionister og efterlønnere. Vi bliver flere og flere aktive ældre, som kan gøre en indsats for hinanden. Derfor vil vi gerne vise nogle af de mange ting, man kan beskæftige sig med, men vi er naturligvis også interesserede i, at der kommer flere frivillige. Ofte bliver aktiviteterne kun til noget, hvis der er frivillige, der vil føre dem ud i livet,” tilføjer han.

Sådan kommer du med
Afgang fra Værløse Station ved kioskbygningen kl. 10.00 og Farum Station kl. 10.15. Turen slutter samme steder ca. kl. 15.00 – 15.30.
Turen koster 75 kr. pr. person. Prisen dækker busrundtur, frokost og eftermiddagskaffe med kage. Drikkevarer er for egen regning.

Send en mail med navne og antallet af personer, du tilmelder, samt på hvilken station du/I stiger på bussen til skovgaarden@furesoe.dk senest den 13. september 2019.

Nøgleord

Kontakter

Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune, tlf. 7216 52 00
Evt. kontakt til Mogens Persson:
Kontakt Rasmus Gorm Hansen, kommunikationskonsulent i Furesø Kommune,
tlf. 72 16 52 83

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum