DI - Dansk Industri

Seniorer på Bornholm har succes på arbejdsmarkedet

Del

Gruppen af ældre fra 50 til 59 år på det bornholmske arbejdsmarked har lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Kun 2,2 procent af de 50 til 59-årige går ledige i på Bornholm. Det er en succeshistorie uden lige, mener Dansk Industri (DI).

Fagbevægelsen har på det seneste kritiseret, at det skulle være svært for danskere over 50 at finde job. Men de tørre tal fortæller, at det alligevel lykkes meget godt. Ny statistik for den regionale ledighed i december 2021 peger på, at langt de fleste seniorer er i job. Ledigheden for danskere mellem 50 til 59 år er historisk lav – og lavere end for alle andre aldersgrupper over 24 år.

- Det er en enorm succes, at ledigheden for seniorer falder, og at næsten alle, der kan arbejde, får fodfæste på arbejdsmarkedet. Der er selvfølgelig seniorer, der føler sig fravalgt til fordel for yngre ansøgere, men generelt, så får de modne ledige job. De bliver valgt til, for de er vigtige for virksomhederne, siger Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm og ejer af Victor Vask A/S.

Ledigheden for ældre er den laveste nogensinde. Og bornholmske lønmodtagere over 50 år fylder også mere end nogensinde i virksomhederne. På Bornholm er mere end hver tredje lønmodtager over 50 år – helt præcist 39 procent.

- I de senere år har der været et stigende behov for arbejdskraft, og de ældre har i høj grad stået for at udfylde behovet. Det er en enestående succeshistorie. Seniorerne bibringer uundværlig erfaring, som virksomhederne har brug for. I tider, hvor danskerne i gennemsnit bliver ældre, er det godt for virksomhederne, at der er åbnet for flere ældre på arbejdsmarkedet – og det ser ud til, at virksomhederne har brug for dem, siger Kenn Kjellberg.

Ser vi på gruppen over 59 år, så stiger ledigheden lidt – men ikke meget. Hvor den generelle ledighed i Danmark er 2,5 procent, så er den for ledige på 60 år og derover år på 2,6 procent. Ifølge Dansk Industri er der ansat 70.000 flere lønmodtagere på 60 år og derover de seneste fem år. I dag tæller denne gruppe 330.000 lønmodtagere – et tal, der aldrig har været højere.

- Succesen stopper altså ikke ved de 60 år. Ældre, der nærmer sig pensionsalderen, er i høj grad i job på niveau med resten af de voksne danskere. Også den aldersgruppe spiller en stor rolle i virksomhederne, siger Kenn Kjellberg.

Tallene viser endvidere, at de 50 til 60-årige kommer lige så hurtigt i job igen som yngre aldersgrupper. De går altså ikke ledig i længere tid end de yngre jobsøgende. Også her går dem over 59 år dog ledige lidt længere.

Analysen er vedhæftet

Følg os på:

    

Kontakter

Formand for DI Bornholm Kenn Kjellberg, telefon: 40 300 599, mail: kk@victorvask.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum