Egedal Kommune

Seniorbofællesskab på vej i Egedal By

Del

Egedal Byråd har valgt Core Bolig X som kommende køber til en grund i Egedal By. De vil bygge ”Egehaven”; et bofællesskab målrettet seniorer, der har plads til både det private og fælles liv.

Der er i disse år efterspørgsel på boliger, der tilbyder mere fællesskab i hverdagen og i nærområdet. Boliger, hvor fælleskøkkener eller fælles gårdrum giver mulighed for at fælleskabet kan blomstre. Ikke mindst af seniorer, der gerne vil flytte fra den nuværende bolig og ind i et fællesskab med mulighed for et aktivt liv med andre jævnaldrende.  Egedal Kommune har afholdt en projektkonkurrence om en 7.300 m2 stor grund i Egedal By Syd. Byrådet valgte projektet Egehaven fra Core Bolig X tegnet af Link Arkitektur.

Privat og fælles 
Dommerkomitéen var særlig optaget af den måde projektet er tænkt som en grøn have, der snor sig mellem 2 halve karrébebyggelser med sadeltag. De 67 lejligheder er inspireret af landejendomme og gårdhuse og opføres med teglfacader i varme farver.

Egehaven kombinerer private lejligheder med adgang til fællesskaber, hvor fælleshuset bliver 'hjertet’ og dermed det sociale centrum for bebyggelsen. Gårdrummene indeholder også orangeri og værksteder med plads til at dyrke hobbyer og aktiviteter sammen med de andre beboere.

- Med Egehaven tilføjer vi endnu et spændende byggeri til Egedal By. Et byggeri der sikrer byen et varieret udseende, og hvor det grønne uderum bliver en del af den grønne fletning, der knytter hele Egedal By sammen. Samtidig sikrer Egehaven, at Egedal By får en alsidig befolkningssammensætning og at vi får flere seniorbofællesskaber, som der er stor interesse i for tiden, siger Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget.

Status på Egedal By
Det går stærkt i Egedal By - et barmarksprojekt på i alt 84 hektar, der ventes færdigt omkring 2035: Store kraner løfter nye etagedæk op på kommende boliger i den ene ende, og i den anden ende bærer nye familier flyttekasser ind. Børnecykler står parkeret i de nyopsatte cykelstativer, hunde luftes på de grønne arealer, og langsomt men sikkert indtages byen af de nye borgere.

Egehaven forventes færdig i 2022, og bidrager således til de i alt ca. 3.000 boliger, som der er plads til i bydelen.

Vedlagte illustrationer er udarbejdet af Link Arkitektur og kan benyttes med angivelse heraf.

Kontakter

Egedal Kommune, projektleder for byudvikling Henrik Wolfhagen, +45 72 59 72 17, henrik.wolfhagen@egekom.dk

Core Property Management, direktør Niels Lorentz Nielsen, nln@coreproperty.dk

LINK Arkitektur A/S, segmentchef bolig Kristina Jordt Adsersen, +45 28 40 30 59,kja@linkarkitektur.dk

Billeder

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum