Forsikring & Pension

Selvstændige har lige så stor pensionsformue som lønmodtagere

Del

En del selvstændige sparer faktisk mere op til pension end lønmodtagere. Det viser nye tal, hvor størrelsen på̊ lønmodtageres og selvstændiges pensionsformue for første gang kan opgøres præcist.

Selvstændige har i gennemsnit en pensionsformue på 1 mio. kr., mens lønmodtagere som sygeplejersker og pædagoger (lønmodtagere på mellemniveau) i gennemsnit har sparet 900.000 kr. op til deres alderdom.

Selvstændiges og lønmodtagers pensionsopsparing adskiller sig dog på et centralt punkt. Mens de fleste lønmodtagere – tæt på 100 pct. – har sparet op til pension, så ser det helt anderledes ud blandt selvstændige. Blandt de selvstændige er der 13 pct. af 25-64 årige, som ikke har sparet op til pension overhovedet, og det vil betyde lavere indkomst i pensionsalderen.

- Det er positivt, at selvstændige i gennemsnit har en stor pensionsformue, siger vicedirektør Jan V. Hansen, Forsikring & Pension.

- Der er således ikke et generelt problem med de selvstændiges pensionsopsparing. Mange har en fornuftig formue, selvom de ikke sparer jævnt op som lønmodtagere typisk gør. Men det er tankevækkende, at 13 pct. af de selvstændige ikke har sparet op til pension overhovedet. Nogle af disse er i risiko for at få en alderdom med en indkomst, der er meget lavere end deres nuværende indkomst. Mens andre har en så lav indkomst som selvstændige, at de selv uden pensionsopsparing ikke vil opleve et fald i rådighedsbeløb ved pensionering. 

- Disse ny tal viser, at det er forkert at tvinge alle selvstændige, der ikke sparer løbende op til pension, at spare op i en statslig ordning, som den tidligere regering foreslog. Gruppen af selvstændige er meget forskellig og bør ikke skæres over én kam, slutter Jan V. Hansen.

Statistik findes på vores hjemmeside www.forsikringogpension.dk

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen
Pressetelefon 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Region Syddanmark: Grossistvirksomheden Tridan/Quickparts er regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”22.5.2018 08:20pressemeddelelse

Tridan/Quickparts ApS i Sønderborg er vinder i Region Syddanmark i konkurrencen om det bedste sundhedsinitiativ på arbejdspladsen. 17 medarbejdere har fx tabt sig i alt 56 kilo. Dermed går arbejdspladsen sammen med de fire andre regionsvindere videre i konkurrencen og dyster på landsplan om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum