Kvinfo

Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!

Del

”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek. Hele essensen er jo, at ministeren definerer nogle besparelser uden at have sat sig ind i, hvad de faktisk rammer. Det er ikke betryggende, når Kulturministeriet ikke forholder sig til KVINFOs oplysninger, men selv vurderer hvilke aktiviteter, der hører til hvor,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

Det er meget mere end bøger og udlån, som Kulturminister Mette Bock lægger op til at skære af KVINFOs bevilling i forbindelse med hendes planer om at flytte KVINFOs bibliotek til Det Kongelige Bibliotek.

”Problemet er i virkeligheden, at det ikke er klart defineret, hvad et bibliotek er. Vi har spurgt ministeren direkte, men hun har ikke gjort sig den ulejlighed at finde ud af det, inden hun traf sin beslutning om at flytte KVINFOs bibliotek,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

Med udgangspunkt i biblioteksloven, hvor et bibliotek skal indeholde indkøb og udlån af bøger, samt samarbejde om udlån via andre biblioteker, udgør biblioteksdriften mindre end 0.6 mio. kroner af KVINFOs udgifter. Det er korrekt, at besparelsen tager udgangspunkt i KVINFOs budget for 2017, men det er meget mere end biblioteksopgaven, ministeren flytter til det Kgl. Bibliotek.  Besparelsen rammer, udover biblioteksdrift, produktion og indsamling af viden og dermed fundamentet for at drive et videnscenter.

Både før og efter udmeldingen (i foråret) om flytningen af biblioteket og ministeriets notat af 1. juli 2017 om, hvad et forskningsbiblioteks opgaver består af, har KVINFO forsøgt at komme i dialog med ministeriet om opdelingen af budgettet og ikke mindst om udsigten for de berørte medarbejdere, hvis vidensproduktion udgør grundlaget for KVINFOs omfattende vidensformidling, der ikke mindst foregår på nettet, hvor vi sidste år havde mere end 300.000 brugere.

”Kulturministeren siger, hun vil bevare KVINFO som videnscenter, men vil samtidig fjerne bevillingen til samtlige vidensmedarbejdere. Man bliver i tvivl om ministerens beslutning om at flytte biblioteket kun bunder i biblioteksfaglige grunde, som hun har fastholdt igennem hele forløbet,” siger Henriette Laursen. 

Besparelsen på 3.4 mio. kroner udgør kun en forsvindende lille del af KVINFOs samlede budget på ca. 35 millioner, har Mette Bock udtalt i et tidligere samråd. I den sammenhæng er det væsentligt at nævne, at, af de 35 millioner, er de 25 (fra Udenrigsministeriet) øremærkede til KVINFOs arbejde med at fremme ligestilling i Mena-regionen (Mellemøsten/Nordafrika) og formidles videre til samarbejdspartnere i de pågældende lande.

Besparelsen på 3.4 mio. svarer således til godt en tredjedel af KVINFOs nationale bevilling.

Billeder

Download
Download
Henriette Laursen. Foto: Steen Brogaard.
Henriette Laursen. Foto: Steen Brogaard.
Download

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen17.6.2017 09:53pressemeddelelse

KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum