Furesø Kommune

Selvbetjent åbningstid ændres på biblioteker

Del

Furesø Kommune ændrer den selvbetjente åbningstid i Farum Kulturhus, Galaksen i Værløse og i de biblioteker, der ligger i bygningerne. Det besluttede Udvalget for kultur, fritid og idræt den 5. marts 2019. Åbningstiden ændres om aftenen, hvor der er færrest brugere. Den betjente åbningstid med bibliotekarer, der vejleder borgere og sørger for kulturtilbud på bibliotekerne, ændres ikke. Borgerservice ændrer heller ikke åbningstid.

Fra den 1. april lukker Værløse Bibliotek og Farum Bibliotek dørene kl. 20 mandag til torsdag. Det betyder, at der bliver to timer mindre at låne bøger i på egen hånd. Fredag lukkes der kl. 18, mens det er kl. 16 i weekenden. En del borgere bruger aftentimerne til at aflevere bøger. Derfor bliver der etableret elektroniske postkasser udenfor de to kulturhuse i Farum og Værløse, så borgerne kan aflevere bøger, når de vil og få kvitteringer på det.

Ændrede åbningstider i kulturhusene
Farum Kulturhus og Galaksen lukker også tidligere. Dørene i Galaksen låses samtidig med biblioteket, med mindre, der er aftenarrangementer, teater, koncerter eller lignende. Ændringerne træder i kraft den 1. april ligesom på bibliotekerne. 

Farum Kulturhus vil lukke dørene kl. 21 mandag til torsdag, kl. 19 om fredagen og kl. 16 i weekenden. Ændringen træder først i kraft den 1. juli så de få, planlagte aktiviteter, der i dag er i gang, ikke berøres. 

Når dørene låses tidligere, betyder det, at pedelen kan gå tidligere hjem. Det giver Furesø Kommune en besparelse på 150.000 kr. og dæmmer samtidig op for en til tider uhensigtsmæssig brug af de to huse. Besparelsen er en del af Furesø Kommunes Budget 2019-22.

Åbningstider

Bibliotekerne (fra 1. april 2019).

Selvbetjent åbningstid:

Farum Bibliotek og Værløse Bibliotek (Galaksen)

Mandag-torsdag kl. 8-20, fredag kl. 8-18, lørdag-søndag kl. 9-16
 

Betjent åbningstid: (uændret)

Farum Bibliotek: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 10-14

Værløse Bibliotek: Mandag og torsdag kl. 14-18, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-14


Farum Kulturhus (fra 1. juli 2019):

Mandag-torsdag kl. 8-21, fredag kl. 8-19, lørdag-søndag kl. 9-16

Kontakter

Peter Rosgaard, centerchef for Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, tlf. 7216 4784, e-mail: pro@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum