Telia Danmark

SELFIES: 100 ÅR OG MERE POPULÆRT END NOGENSINDE

Del

Vi tager billeder af os selv som aldrig før. Til fester, på ferier og hjemme i privaten fotograferer vi os selv med vores mobiltelefoner og deler de såkaldte ’selfies’ på sociale medier og sms. En ny undersøgelse fra Telia og YouGov sætter tal på fænomenet.

Verdens første selfie blev ifølge Wikipedia taget af den russiske storfyrstinde, Anastasia Nikolaevna, da hun som trettenårig fotograferede sig selv i spejlet og sendte billedet til en ven. Det var i 1914.

I dag, næsten 100 år senere, er fænomenet hottere end nogensinde – takket være vores mobilkameraer og de sociale medier, som vi kan sprede de digitale selvportrætter på.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Telia, har 28 % af alle danskere over 18 år taget et selfie med deres mobiltelefoner og delt det via sms, chat eller på sociale medier. Fænomenet er i øvrigt klart mest populært blandt kvinder, idet hver tredje kvinde har taget og delt et selfie, mod knap hver fjerde af mændene.

For 10 år siden var MySpace det mest populære selfie-medie. Senere har blandt andre Facebook og Instagram overtaget den position. Ifølge den nye opgørelse er Facebook den klart mest udbredte kanal til posting af selfies herhjemme, eftersom 65 % af alle selfie’erne har uploadet deres selvportrætter her. Især yngre mænd mellem 18-34 år benytter imidlertid også den lidt ’frække’ Snapchat app, som gør det muligt at sende fotos, der sletter sig selv få sekunder efter, at modtageren har åbnet det.

”Moderne smartphones er i dag udstyret med hele to kameraer som standard – både foran og bagpå. Det er blevet et vigtigt konkurrenceparameter for producenterne, fordi vi netop vil kunne tage flotte billeder af os selv og videochatte. Da frontkameraet blev introduceret kunne man pludselig se sig selv i displayet, mens man lagde ansigtet i de helt rigtige folder, klar til at blive fotograferet,” forklarer Christoph Nørgaard, privatkundedirektør, Telia Mobility Services.

Adspurgt om hvorfor de typisk tager et selfie, har 43 % af danskerne svaret ”for at forevige et sjovt øjeblik”. Næsten hver tredje (32 %) svarer, at det er ”for at sende en hilsen til venner eller familie”. Næsten lige så mange (31 %) har gjort det for at få taget et foto med en anden person, fx en ven, kæreste eller en celebrity.

Desuden har 3 ud af 10 af danskerne over 18 år på et tidspunkt taget et sexet selvportræt og delt det via mail, sms, chat eller et socialt medie. I øvrigt markant flere mænd end kvinder.

TOP 5: Hvor har du taget et selfie?

  1. På en ferie
  2. I min stue
  3. Til en fest
  4. Til en koncert/festival
  5. I soveværelset

Kilde: YouGov & Telia

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Mette Honoré, Communications Director, Telia Mobility Services: 28 27 01 70

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

88 31 31 31http://telia.dk/

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark