Esbjerg Kommune

Seks uger med byrumsforsøg langs Tved Å i Ribe

Del

En sti og en ny udsigtsplads er blandt de midlertidige tiltag, som afprøves i området hvor Saltgade krydser Tved Å. Byrumsforsøget skal give beboere og besøgende større glæde af området og være med til at udvikle kvaliteterne i området.

Den nye udsigtsplads ved Tved Å giver  mulighed for at se åen og marsken.
Den nye udsigtsplads ved Tved Å giver mulighed for at se åen og marsken.

Esbjerg Kommune har i den seneste tid etableret de midlertidige tiltag, som frem til slutningen af november skal udgøre Byrumsforsøget i Ribe. Tiltagene udspringer af Programmet for Områdefornyelse i Ribe, som Esbjerg Byråd vedtog d. 17. maj 2021. Lokale borgere, foreninger og interessenter har bidraget til indholdet i programmet. Der er afsat 12,6 mio. kr. til områdefornyelsen, som frem mod 2026 skal medvirke til at udvikle, udvide og styrke helheden i Ribes bykerne.

”I stedet for straks at begynde med permanente løsninger, har vi bl.a. i Bramming og Esbjerg opnået gode resultater med først at lave midlertidige tiltag. Efter forsøgsperioden pilles tiltagene ned igen, ligesom det bliver tilfældet i Ribe. En evaluering skal vise os, om vi er på rette vej eller om der måske skal justeres før, tiltag bliver til en permanent løsning”, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget.

Holdninger og ønsker til områdets udvikling undersøges under forsøget og samles efterfølgende i en evalueringsrapport. På baggrund af rapporten arbejder Esbjerg Kommune videre med udformningen af mere permanente løsninger.

Byrumsforsøget giver forskellige fysiske eksempler på hvordan området kan udvikles. Som en lille forsmag på, hvordan en sti f.eks. kunne omkranse Jernstøberi-området, er der blandt de midlertidige tiltag lavet en sti fra Saltgade hen til en udsigtsplads, hvor man kan nyde udsigten over åen og marsken. Langs stien er der opsat skilte, som fortæller om forsøget og områdets historie.

”Med tiltagene ønsker vi at støtte udviklingen og forbedre sammenhængskraften i bykernen. Her handler det især om at udnytte det eksisterende, og med få greb gøre området endnu mere attraktivt for alle, der bor her. Samtidig føjer vi endnu en dimension til besøgsoplevelsen, når man kommer for at besøge byen og parkerer på P-Nord”, siger Karen Sandrini, formand for Plan & Miljøudvalget.

Ved P-Nord er der lavet en midlertidig lille plads med bænke og oplysningskilte på et græsareal ved Saltgade-broen over Tved Å. Her danner to træer også en midlertidig portal, som en velkomst ved ankomsten til byen.

Læs mere på www.esbjerg.dk/omf.ribe.

Kontakter

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini på telefon 22 99 81 87.

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på telefon 40 12 24 12.

Billeder

Den nye udsigtsplads ved Tved Å giver  mulighed for at se åen og marsken.
Den nye udsigtsplads ved Tved Å giver mulighed for at se åen og marsken.
Download
Mødested ved P-Nord
Mødested ved P-Nord
Download
Byrumsforsøget består af, 1. Udsigtsplads ved Tved Å, 2. Sti fra Saltgade til udsigtspladsen, 3. Oplysningsskilte, 4. Markering af ankomsten til byen, 5. Mødested
Byrumsforsøget består af, 1. Udsigtsplads ved Tved Å, 2. Sti fra Saltgade til udsigtspladsen, 3. Oplysningsskilte, 4. Markering af ankomsten til byen, 5. Mødested
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Sammen om det gode liv på Sirius Seniorbo25.10.2021 15:42:00 CEST | Pressemeddelelse

Det nye plejehjem Sirius Seniorbo ved Krebsestien i Esbjerg står lige om lidt klar til at blive taget i brug. Stueetagen bliver for alle, som bor i området. Her er plads til masser af aktiviteter. Hvilke aktiviteter der skal være, og hvordan de organiseres, skal tilrettelægges sammen med borgerne. 150 engagerede borgere drøftede for nyligt netop det spørgsmål på tre workshops. Alle, som har lyst, er velkomne til at få en rundvisning på det nye Sirius Seniorbo den 29. og 30 oktober. Rundvisningen kræver tilmelding.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum