Danmarks Statistik

Seks ud af ti har stabil beskæftigelse

14.6.2017 09:00 | Danmarks Statistik

Del

Knap 60 pct. af befolkningen mellem 25 og 64 år var i stabil beskæftigelse, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, der ser nærmere på årene 2013-2015. Stabil beskæftigelse betyder, at man var i beskæftigelse 100 pct. af tiden i den undersøgte periode.

Analysen viser endvidere, at de knap 1,6 millioner personer med stabil beskæftigelse havde en gennemsnitlig personindkomst, der med 463.000 kr. om året var mere end dobbelt så høj som den gennemsnitlige personindkomst blandt personer med turbulent beskæftigelse.

Personerne i denne gruppe var i beskæftigelse i mindre end 50 pct. af tiden og havde i gennemsnit en personindkomst på 225.000 kr. om året, hvilket er sammenligneligt med en indkomst bestående af primært førtidspension.

Øvrige hovedkonklusioner i analysen:

• Ca. 11 pct. var i næsten stabil beskæftigelse, hvilket er ensbetydende med beskæftigelse i mindst 80 pct. af tiden.

• I udkanten af arbejdsmarkedet, var der ca. 6 pct. af befolkningen i alderen 25-64 år, som havde en ustabil beskæftigelsessituation, hvilket svarer til at være i beskæftigelse 50 - 80 pct. af tiden.

• Ca. 7 pct. var i tubulent beskæftigelse (i beskæftigelse under 50 pct. af tiden i den 3-årige periode – dog mindst én dag). Knap 13 pct var helt uden beskæftigelse, men modtog i stedet fx førtidspension. De resterende 3 pct. var i forskellige overgangsfaser.

• Personerne i turbulent beskæftigelse var i gennemsnit i beskæftigelse i lidt mere end en fjerdedel af tiden, mens bruttoledighed og andre perioder med midlertidig offentlig forsørgelse udgjorde over halvdelen af tiden.

• I gruppen med turbulent beskæftigelse havde 32 pct. kun en grundskoleuddannelse, hvorimod kun 13 pct. af personer, der var i stabil beskæftigelse, havde grundskoleuddannelse som højeste uddannelse. 

• En høj andel af dem med turbulent beskæftigelse arbejdede i vikarbureauer, på daginstitutioner og dagcentre, ejendomsservice, rengøring og anlægsgartnere, restauranter og supermarkeder, hvor kravene til uddannelsesniveau typisk er lavere.

Analysen kan hentes på Danmarks Statistiks hjemmeside www.dst.dk/analysepdf/28785

Hvis du har spørgsmål til analysen eller er interesseret i supplerende information om personers tilknytning til arbejdsmarkedet, kan du kontakte chefkonsulent Pernille Stender på tlf.: 39 17 34 04 eller via mail psd@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Halvdelen af befolkningen ser manglende tid til den enkelte elev som folkeskolens største udfordring16.6.2017 12:13pressemeddelelse

50 pct. af befolkningen mener, at manglende tid til den enkelte elev er den største udfordring for folkeskolen. Det er i højere grad de unge end de ældre, der peger på den udfordring. 23 pct. mener, at manglende ro i klasserne er den største udfordring, og her er det med 38 pct. særligt de ældre, der har den holdning. Spørgsmålet om folkeskolens største udfordringer er ét ud af i alt 30 fra Danmarks Statistiks dag til dag-undersøgelse under Folkemødet på Bornholm. Dagens undersøgelse viser fx også, at: 38 pct. af danskerne siger, de køber økologisk for at opnå bedre sundhed. Kun 9 pct. siger, de vælger økologi for bedre smag, mens 38 pct. siger, det handler om begge dele 78 pct. af danskerne er helt eller nogenlunde trygge ved at dele deres sundhedsdata med forskere i Danmark. 83 pct. af danskerne mener, Danmark bør have et tættere politisk samarbejde i Norden. 85 pct. af danskerne mener, at grunden til mænd går mindre til lægen og bruger deres sundhedsordninger mindre end kvinder er,

Forældre vælger privatskole på grund af ry, værdigrundlag og fagligt niveau – samt utilfredshed med folkeskolen13.6.2017 10:00pressemeddelelse

Markant flere vælger at sende deres børn i privatskole frem for folkeskole. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at forældre vælger friskole og private grundskoler på grund af skolens ry, værdiggrundlag, høje faglige niveau, samt utilfredshed med folkeskolen. Forældre, der vælger folkeskolen, lægger derimod stor vægt på det lokale tilhørsforhold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum