Netto

Seks plastikramte naturområder i Nordjylland kommer med i national indsats

Del

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt seks nordjyske naturområder i Aalborg, Thisted, Hanstholm, Hvalpsund og Skagen, som Netto sammen med nordjyderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Nordjylland er kendt for sin smukke natur, og ingen kender de lokale naturområder som strande, parker, lunde og søer bedre end nordjyderne selv. Derfor bad Netto tidligere på sommeren nordjyderne om hjælp til at finde de lokale natur- og byområder, der er ramt af plastikforurening. I alt sendte danskerne omkring 100 nomineringer ind med lokale områder, som danskerne mener, er plaget af plastikforurening. Nomineringerne er nu blevet gennemgået af Nettos samarbejdspartnere WWF Verdensnaturfondens egne plastikeksperter, og de har udvalgt seks områder i det nordlige Jylland som i forbindelse med World Cleanup Day den 21. september, bliver omdannet til seks lokale ”fri-for-plastik” events med støtte fra Netto.

 

Oprydning på nordjyske havne, parker og strande

Danskerne går op i naturen. Der er blevet sendt mange nomineringer ind blandt andet med flere områder i det nordjyske. Netto har besluttet at facilitere en ekstraordinær plastikindsamling til World Cleanup Day, hvor de tager ud med Nettomedarbejdere til seks lokationer i Nordjylland. Her vil Netto sørger for, at der er affaldssække, handsker og andre remedier, der skal bruges til at rydde op i naturen. Ligeså vil Netto sørger for, at der er forfriskninger til alle deltagerne. Den 21. september tager Netto ud til steder i Aalborg, Thisted, Hanstholm, Hvalpsund og Skagen, og alle er velkomne til at deltage, så de kan få deres smukke plastikfri natur tilbage.

”Nordjylland har måske Danmarks vildeste og smukkeste natur, og den skal vi passe godt på. Kampen mod plastikforureningen i naturen er et fælles ansvar for virksomheder, lokalpolitikerne og nordjyderne. I Netto arbejder vi dagligt med at mindske brugen af plastik og genbruge mere, så det er naturligt for os at støtte op om World Cleanup Day, hvor vi sammen med en masse nordjyder vil give de seks naturområder en kærlig hånd,” siger Henrik Sødequist, Regionschef, Netto.  

 

Alle nordjyderne kan være med, store som små

Nordjylland er dejligst uden plast i naturen. Alle har en del af ansvaret for, at det bliver ryddet op og for, at plastikken ikke ender i naturen. Nettos indsats til World Cleanup Day, som er en global oprydningsdag med mere end 157 deltagende lande, er et skridt i retningen mod en plastikfri dansk natur. Netto opfordrer derfor alle nordjyder, der kan være med lørdag d. 21. september til at tage familie, venner og bekendte under armen og med ud i naturen på én af de seks plastiklokationer. Her kan alle, store som små, hjælpe med at rydde deres lokalområde for skrald og plastik. Om man bruger 10 minutter eller to timer, er helt op til en selv, uanset hvad vil naturen takke dig. Læs mere om projektet og tilmelding på https://netto.dk/ansvar/plastik/world-cleanup-day/.

 

150 kg plastik langs den danske kyst, men hvad med vores skove og parker?

Det er ikke første gang, at Netto laver en plastikindsats i naturen. I foråret tog WWF Verdensnaturfonden, i samarbejde med Netto, og 35 danske familier ud og undersøgte plastikforureningen på 10 danske strande. Det gjorde de i forbindelse med Projekt Plastik-Smart, et projekt der undersøger den plastik, der desværre ender i naturen. Indsatsen resulterede i mere end 6.000 stykker indsamlet plastik på få kilometer kystlinje. Nu er WWF Verdensnaturfonden interesseret i at se, hvordan det tager sig ud inde i landet, hvorfor WWF deltager på en håndfuld af de 31 lokale plastikbelastede naturområder og rydder op sammen med Netto og danskerne.

”Vi glæder os meget til at møde alle de danskere, som engagerer sig i vores fælles natur. Plastik er til direkte skade for dyr og miljø, og derfor er det også så vigtigt, at vi får det fjernet fra naturen. Både på World Cleanup Day og generelt når vi færdes i naturen. Men vi skal også have identificeret de mekanismer, der gør at plastik ender i naturen, så vi kan forebygge det fremadrettet. Der er jo ingen af os, som ønsker at fejre 25-års jubilæum for World Cleanup Day. Vi er nødt til at blive klogere i vores brug og omgang med plastik, ” siger Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden.

__________

Faktaboks

World Cleanup Day er er en global oprydningsdag, der er anført af en borgerledet massebevægelse, som kæmper for at rydde verden for affald. World Cleanup Day startede i Estland tilbage i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2018 deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over i den største indsamlingsdag i historien.

I år afholdes World Cleanup Day lørdag den 21. september. På dagen mødes frivillige igen over hele kloden for at rydde naturen for skrald.

Læs mere om World Cleanup Day her: https://www.worldcleanupday.org/about/

Kontakter

Majken Bramstrup, CSR-ansvarlig, via Salling Group Presseafdeling, tlf.: 87 78 50 02, press@sallinggroup.com

Billeder

Information om Netto

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med over 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der over 1000 Netto-butikker fordelt i Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk

Om WWF Verdensnaturfonden
WWF har kontorer i 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF’s stærke position gør, at vi spiller en væsentlig rolle, når beslutninger skal tages globalt som nationalt. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

Fire plastikramte naturområder på Sjælland kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt fire sjællandske naturområder i Karlslunde, Hornbæk, Slagelse og Korsør, som Netto sammen med sjællænderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

To plastikramte naturområder på Lolland-Falster kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og de har udvalgt to naturområder på Lolland-Falster, som Netto sammen med de lokale lollændere og falstringer vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Tre plastikramte naturområder på Fyn kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt tre fynske grønne områder i Odense og Stenstrup, som Netto sammen med fynboerne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Plastikramt naturområder på Bornholm kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og de har udvalgt Rønne på Bornholm, som Netto sammen med de lokale bornholmere vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Fem plastikramte naturområder i Midtjylland kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt fem midtjyske naturområder fordelt i Aarhus, Brabrand, Horsens og Viborg, som Netto sammen med midtjyderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.