HK Danmark

Sejr for HK: Arbejdsgiver har ansvaret for arbejdsskade under julefrokost

Del

Hvad der skulle have været en hyggelig julefrokost, endte som et mareridt for 29-årige Nichlas, som nu er i fleksjob og arbejder 2,5 time om ugen.

I 2016 var Nichlas 26 år og i fuld gang med sin karriere hos et revisorfirma i Viborg. Da tiden kom til december, skulle firmaet holde julefrokost. Den skulle starte med sociale aktiviteter i et legeland, hvor kollegaerne skulle sumobryde med hinanden.

Alkoholen er endnu ikke kommet på bordet, og Nichlas taber sine kampe. Efter en dyst er en af Nichlas' kollegaer meget begejstret og vil efter eget udsagn ”hoppe op” på Nichlas, men rammer desværre nakke og ikke ryggen, og her indtræffer ulykken.

Kampen mod arbejdsgiverne

HK tager Nichlas' sag og fører den i retten, for det er arbejdsgivernes fulde ansvar at betale erstatning, og da der er tale om en julefrokost, har arbejdsgiverne også ansvaret for arbejdsskaden.

- Er det en aktivitet lavet af arbejdsgiverne, også udenfor arbejdspladsen, så har arbejdsgiverne ansvaret for arbejdsskaderne, og derfor kan man ikke bare se til og ikke ønske at give erstatning, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark.

Arbejdsgiverne har ikke ment, de har haft ansvaret, men retten gav HK medhold i alle punkter. Dermed får Nichlas over 100.000 kr. i erstatning og større sikkerhed i fremtiden, hvis han skulle gå fra arbejdsmarkedet grundet sine skader.

HK: Vigtigt at være medlem af en fagforening

HK opfordrer til, at man tager kontakt, hvis man er i tvivl.

- Denne sag viser, at det er vigtigt at være medlem af en fagforening, for havde man stået med sagen selv, så havde det været rigtig dyrt at skulle hyre advokater udefra, siger Martin Rasmussen og fortsætter

- Jeg vil opfordre alle medlemmer, som er i tvivl om, om de kan få hjælp, til at kontakte os. Vi er her for medlemmerne, og du skal ikke stå alene overfor arbejdsgiverne.

Nøgleord

Kontakter

Lasse Strüwing Hansen
Kommunikationsrådgiver - HK Danmark
Tlf: 20849816
Mail: Lasse.struwing.hansen@hk.dk

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum