ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Sejlsportens kongeliga SailGP støtter op om otte lokale sejlklubber

Del

SailGP’s Adopt-a-Club program skaber sammenhold og udveksler erfaring på tværs af elite- og amatørsejlsport, når otte lokale sejlklubber fra Aarhus og omegn bliver matchet med de otte SailGP-hold op til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus d. 20.-21. August.

RS Feva træning under Great Britain Sail Grand Prix i Plymouth, juli 2021
RS Feva træning under Great Britain Sail Grand Prix i Plymouth, juli 2021

Aarhus, DANMARK - 12. august, 2021 - SailGP fortsætter med at åbne for sejlsporten i hver by, de kommer til. Efterhånden som spændingen stiger op til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix, vokser forventningen hos otte lokale danske sejlklubber i og omkring Aarhus, der alle er blevet parret med hvert sit nationale SailGP-hold gennem SailGP’s Adopt-a-Club program.

Aarhus bliver ofte kaldt hele Danmarks sejlsportscentrum, og de mange lokale sejlklubber er kendt for deres udvikling af et hav af talenter. Lokale succeshistorier som den olympiske guldmedaljevinder Anne-Marie Rindom samt skipper på det danske SailGP hold Nicolai Sehested, en af ligaens yngste rorsmænd, går hånd i hånd med SailGP’s Adopt-a-Club målsætning om at øge kendskabet til og bredden i sejlsporten.

Nicolai Sehested fortæller: “Vi er super spændte på at få SailGP til Danmark for første gang, og jeg er sikker på, at de lokale sports- og sejlklubber vil dukke op og støtte os, alt hvad de kan, i Aarhus. SailGP´s Adopt-a-Club er et fantastisk initiativ, der forbinder os til lokale, passionerede sejlere, unge som gamle, alle de steder, vi kommer frem, og jeg håber også, det vil blive taget godt imod af de danske klubber. For os danskere er naturen og havet altid tæt på, så jeg håber også, at de udvalgte klubber vil gøre os stolte og give SailGP-holdene et Grand Prix, som de vil huske længe.”

SailGP's Adopt-a-Club-program bygger bro mellem atleter i verdensklasse og de lokale ungdomssejlere ved at give bedre indsigt i og forståelse for sejlsporten gennem tech-ture, virtuelle diskussioner og ved at skabe stærke bånd med langsigtede perspektiver. Hver af de otte lokale klubber vil udpege to unge sejlere, der udvælges ud fra indsats og resultater i klubben. Disse ungdomssejlere vil derefter gennemføre en træningsweekend i en RS Feva og opleve sejladserne helt tæt på.

SailGP Youth Program Manager Tom Herbert-Evans udtaler: “SailGP er et globalt mesterskab, hvor hvert event fokuserer på to dages sejlads i verdensklasse. De relationer, vi skaber via vores Adopt-a-club program, er en fantastisk måde til yderligere at inspirere de unge sejlere og støtte de lokale klubber. At give dem et indblik i et setup som SailGP og møde nogle af verdens bedste atleter er en oplevelse for livet og noget, der forhåbentlig motiverer dem til at være involveret i sejlsport mange år fremover. 

De otte lokale Aarhus klubber er blevet parret med følgende SailGP teams:

Marselisborg Sejlklub med Australia SailGP Team, Aarhus Sejlklub med Denmark SailGP Team, Horsens Sejlklub med Spain SailGP Team, Århus Windsurfing Klub med France SailGP Team, Kaløvig Bådelaug med Great Britain SailGP Team, Egå Sejlklub med Japan SailGP Team, Sejlklubben Bugten Århus med New Zealand SailGP Team og Hou Sejlklub med United States SailGP Team. 

Desuden er de to klubber Aarhus Sejlklub og Hou Sejlklub udvalgt til at sejle RS Feva på selve race-dagene.

​​Herbert-Evans tilføjer: ”RS Sailing gør store fremskridt inden for bådudvikling. Nogle af deres både er fremstillet af genanvendt plast og bio harpiks, hvilket passer virkelig godt sammen med SailGP’s bæredygtighedsagenda. RS arbejder derfor specielt med SailGP’s Adopt-a-Club-program for at opdatere eksisterende både ude i klubberne. I Plymouth efterlod vi otte både til de lokale klubber. Det lyder måske ikke af meget, men det motiverer virkelig de unge til at sejle dem.” 

“RS Feva er den eneste juniorklasse, der tilbyder asymmetrisk sejlads, hvilke er en fantastisk platform for lære og udvikle færdigheder på kapsejladsbanerne fremover. Vi håber, at vi med vores Adopt-a-Club program motiverer endnu flere unge til at sejle fremover, også lang tid efter, at SailGP har forladt Danmark. Til sidst vil jeg gerne takke Doyle Sails, der har leveret de 24 sejl til RS ​​Feva-flåden, vi bruger sammen med de danske klubber.”

De actionfyldte SailGP-sejladser sejles i Aarhus d. 20.-21. august ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix. Et begrænset antal billetter kan købes via Ticketmaster. Fans, der ikke kan deltage i begivenheden, kan følge liveudsendelsen på TV2 samt på SailGP´s YouTube-kanal. Interesserede kan også downloade den prisvindende SailGP APP via App Store og Google Play, hvor man kan lære mere om reglerne, følge sit hold og handle i fanshoppen. Læs mere på SailGP.com/Denmark.

Kontakter

Billeder

RS Feva træning under Great Britain Sail Grand Prix i Plymouth, juli 2021
RS Feva træning under Great Britain Sail Grand Prix i Plymouth, juli 2021
Download
De otte østjyske klubber er blevet parret med otte SailGP-hold.
De otte østjyske klubber er blevet parret med otte SailGP-hold.
Download

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenSailGP sejler for en mere bæredygtig og ren fremtid powered by nature. Otte SailGP landshold kæmper mod hinanden i korte, intense sejladser på stadion-lignende baner over hele verden om førstepræmien på $1 million, den største pengepræmie i sejlsportens verden, i identiske, højteknologiske F50-katamaraner, der foilende opnår hastigheder på op til 100 km/t. Få mere information på sailgp.com

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum