Det Kongelige Teater

Sebastian Haynes ny solist i Den Kongelige Ballet

Del

På premieredagen for hans rolle som Rotbart i "Svanesøen" blev Sebastian Haynes, 21, udnævnt til solist i Den Kongelige Ballet

"Sebastian Haynes er et af de store talenter i den kongelige ballet som inden for sin ultrakorte karriere nok har udviklet sig mest i sin generation." Fortæller balletmester Nikolaj Hübbe selv. "På trods af sin unge alder er han en af de mest alsidige dansere Den Kongelige Ballet mønstre lige nu."

Sebastian startede sin dansekarriere på Det Kongelige Teaters satelitskole i Holstebro. I 7. klasse bliver de dygtigste elever inviteret til at komme på kostskole i København. Men der var for langt hjem til Holstebro i weekenderne, så Sebastians mor tog konsekvensen og flyttede med ham til København. Siden Sebastian blev aspirant i 2011 har publikum kunnet følge hans udvikling både i dansen og fortolkninger af vanskelige roller som Madge i Sylfiden. En rolle Sebastian delte med Nikolaj Hübbe selv.

Solist er det sidste karriere-trin for en danser, inden han eller hun evt. bliver solodanser.

Svanesøen har repremiere i Operaen i aften kl. 20. 

Sebastian Haynes CV

Nationalitet 
Dansk

Uddannelse 
Sebastian Haynes er uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2011 og ansat som korpsdanser fra sæson 2013/2014. Udnævnt til solist den 15. september 2016. 

På Det Kongelige Teater 
Des Grieux i Kameliadamen. Har medvirket i adskillige opsætninger i Den Kongelige Ballets repertoire - heriblandt: Blomsterfesten, Chroma, Etudes, Kameliadamen og Bournonville Fantasi.

Vigtige hovedpartier: Prins i Svanesøen, Madge i Sylfiden, Mercutio i Romeo og Julie

Priser og legater 
Dronning Ingrids Hæderslegat 2014
Legat fra Augustinus fonden
Achievement Certificate fra Royal Ballet School 
Modtog i 2013 Ballettens Venners talentpris
Kgl. Balletdanserinde Lillian Jensen og Kgl. Solodanser Svend Erik Jensens hæderslegat 2014
Kgl. Balletdanserinde Lilian Jensen og Svend Erik Jensens legat á kr. 25.000,-

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum