SEAS-NVE

SEAS-NVE leverer rekordomsætning i milliardklassen

Del

Den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har netop offentliggjort selskabets årsregnskab for 2018. Et regnskab, der viser et historisk stærkt økonomisk resultat og nye markante skridt i selskabets strategiske udvikling – til gavn for selskabets ejere, andelshaverne.

Administrerende direktør i den andelsejede energi- og fibernetkoncern, Jesper Hjulmand, er tilfreds med årsregnskabet.
Administrerende direktør i den andelsejede energi- og fibernetkoncern, Jesper Hjulmand, er tilfreds med årsregnskabet.

SEAS-NVE’s regnskab for 2018 viser, at det sjællandske andelsselskab fortsætter tidligere års positive vækstrater. Koncernen omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr. Det er en rekordhøj vækst på 91 procent i forhold til det forgangne år. Også resultatet er i milliardklassen. Selskabet lander på et resultat før skat og minoritetsinteresser på 4,6 mia. kr. Det er en stigning på 32 procent i forhold til det forgangne år.

Regnskabet giver naturligvis anledning til tilfredse miner i SEAS-NVE.
 
”Vi er sat i verden for at skabe værdi til vores ejere, andelshaverne, og samfundet generelt. Det kræver en stærk økonomisk muskel. Derfor er jeg selvfølgelig også glad for, at vi har haft et succesfuldt 2018 og endnu en gang oplever fremgang i både omsætning og indtjening – og så endda i milliardklassen. Resultatet er båret af en generelt positiv udvikling i koncernen og et godt afkast på de finansielle investeringer,” siger administrerende direktør Jesper Hjulmand sammenfattende om 2018.

SEAS-NVE har de senere år gennemgået en betydelig transformation fra et traditionelt elselskab med primær indtjening fra monopolaktiviteter til en moderne og kundeorienteret energi- og fibernetkoncern. Den kommercielle del af SEAS-NVE-koncernen udgjorde i 2013 9 procent  af koncernens resultat før afskrivninger, mens den tilsvarende andel i 2019 forventes at udgøre 63 procent.

Investeringer bærer frugt

Udviklingen mod en koncern med hovedomsætning inden for kommercielle aktiviteter på kerneområderne energi, fiber og grøn omstilling skyldes en ambitiøs og målrettet vækststrategi med fokus på langsigtede investeringer.

”Vores investeringer inden for energi, digitalisering og grøn omstilling bidrager til vores mål om at være en ansvarlig og samfundsbevidst aktør med en bæredygtig virksomhedsdrift. Vi har investeret i forretnings-områder, som i dag leverer positive økonomiske resultater eller kommer til det over de kommende år”, fortæller Jesper Hjulmand og peger på investeringer i datterselskaber såsom fibernetleverandøren Fibia, udbyderen af e-mobilitet Clever og det senest opkøb i 2017 af kundeportefølje og tradingaktiviteter i naturgasselskabet HMN Naturgas A/S. Med købet fik SEAS-NVE 160.000 nye naturgaskunder og blev den største leverandør af naturgas til private kunder i Danmark samt erhvervskunder i Sverige.

Ambitiøs 2025-målsætning

I årsrapporten 2018 præsenteres SEAS-NVE’s strategi frem mod 2025 kaldet Energi til Livet, der skal styrke koncernens forretningsmæssige position og samfundsmæssige værdiskabelse.

”Vores nye strategi er båret af, at vi tror på fællesskabet og ønsker at skabe yderligere værdi til vores andelshavere samtidig med, at vi fortsat driver en solid forretning. En række strategiske initiativer skal i strategiperioden accelereres. Det gælder eksempelvis udrulning af fibernet og udbygning af infrastrukturen for elbiler, ligesom der skal udvikles nye energiløsninger til hjemmet. Og så skal eldistributionsnettet optimeres yderligere”, fortæller Jesper Hjulmand uddybende.

SEAS-NVE forventer, at koncernens positive udvikling fortsætter i de kommende år.

Økonomiske highlights fra 2018

 • Omsætning på 7,3 mia. kr.
 • Resultat før skat på 4,6 mia. kr.
 • Egenkapital 23,8 mia. kr.
 • Soliditetsgrad 65,6 %

Om SEAS-NVE-koncernen

Som andelsejet selskab har SEAS-NVE-koncernen sin oprindelse og sit fundament i det lokale og regionale samfund, men vi har i dag forretningsaktiviteter fordelt over det nordeuropæiske landkort – som en naturlig konsekvens af branchens internationalisering.

SEAS-NVE driver en fremsynet, udviklingsorienteret forretning gennem fire kerneforretningsområder: Energisalg & løsninger, Energiproduktion, Energidistribution og Fiberinfrastruktur. Koncernens aktiviteter spænder bredt fra drift og udvikling af det regionale sjællandske elnet over havvindmølleparken, Rødsand 2 ud for Rødby til energikunder i hele Danmark. SEAS-NVE-koncernens aktiviteter uden for Danmark omfatter blandt andet ladepunkter til elbiler fordelt over hele Skandinavien og Tyskland samt salg af el i Norden og Tyskland.

SEAS-NVE går til markedet i eget navn og gennem datterselskaber i forskellige segmenter samt besidder en række kapitalinteresser inden for koncernens hovedaktiviteter.

 • Cerius A/S
  Ejerandel udgør 100%

 • Elbilsoperatøren Clever A/S
  Ejerandel udgør 94,9 %

 • Rødsand 2 Offshore Windfarm AB
  Ejerandel udgør 80%

 • Fibernetselskabet Fibia P/S
  Ejerandel udgør 65,5%

 • Energi Danmark A/S
  Aktier i Energi Danmark svarende til en samlet ejerandel på 40,5 %

 • Ørsted A/S
  Aktier i Ørsted A/S svarende til en ejerandel på 9,54 %

Læs årsrapporten

Årsrapporten med regnskabet for 2018 kan læses på www.seas-nve.dk/aarsrapport

Kontakter

Morten Kidal, pressechef, mobil 21 70 37 99

Billeder

Administrerende direktør i den andelsejede energi- og fibernetkoncern, Jesper Hjulmand, er tilfreds med årsregnskabet.
Administrerende direktør i den andelsejede energi- og fibernetkoncern, Jesper Hjulmand, er tilfreds med årsregnskabet.
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance - at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

 

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

SEAS-NVE sælger Ørsted-aktier8.1.2020 08:35:37 CETPressemeddelelse

Må ikke udsendes, offentliggøres eller distribueres, hverken direkte eller indirekte, i USA, Canada, Japan, Australien eller i nogen anden jurisdiktion, hvor en sådan distribution eller offentliggørelse er ulovlig. Denne meddelelse udgør ikke et tilbud om at sælge, eller en opfordring til at tilbyde at købe nogen værdipapirer i USA eller i nogen anden jurisdiktion, hvor et sådant tilbud, opfordring eller salg ville være ulovlig. SEAS-NVE A.m.B.A (“SEAS-NVE”) oplyser, at selskabet per dags dato har solgt 9.532.013 aktier i Ørsted A/S (”Ørsted”) svarende til 6.148.148.385 danske kroner og 2,27 procent af aktierne i Ørsted. Baggrunden for aktiesalget er, at SEAS-NVE den 18. september 2019 indgik aftale med Ørsted om købet af Radius Elnet samt Ørsteds privatkunde- og udendørsbelysningsforretning. SEAS-NVE annoncerede samtidigt, at selskabet over de kommende 12 måneder vil nedbringe selskabets ejerandel i Ørsted. Således sikrede selskabet ved aktiesalget i november 2019 det første skridt og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum