SEAS-NVE

SEAS-NVE køber Vordingborg Elnet

Del

Energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE har indgået aftale med Vordingborg Forsyning om at overtage Vordingborg Elnet.

Energisektoren er midt i en konsolidering, som SEAS-NVE i høj grad har bidraget til i Østdanmark. Det er blandt andet sket via en række overtagelser og sammenlægninger. Nu er Vordingborg Forsyning og SEAS-NVE blevet enige om, at Vordingborg Elnet sælges og senere på året fusioneres med netselskabet Cerius.

Handlen sker i forlængelse af Vordingborg Forsynings ønske om at skærpe sit fokus på drift af forsyningens vand-, varme- og spildevandsselskaber.

”Jeg er glad for, at det er en enig bestyrelse og generalforsamling, der indstillede til vores ejerkreds, Vordingborg Kommunalbestyrelse, at vi nu afhænder Vordingborg Elnet. Der har tidligere været taget tilløb til at afhænde elnettet, og nu skulle det være. Hen over sommeren og efteråret 2018 har vi haft konstruktive drøftelser med SEAS-NVE om muligt køb. Jeg er derfor glad for, at vi er blevet enige, for vi ser ikke længere os selv som de rette ejere, udtaler Kurt Johansen, bestyrelsesformand i Vordingborg Energi Holding A/S.

Han er overbevist om, at kunderne er sikret fortsat høj forsyningssikkerhed og stabil drift: 

”SEAS-NVE har drevet elnettet i Vordingborg i flere år og har derfor detaljeret kendskab til dets drift og tilstand. Derfor er jeg helt tryg ved, at vi fortsat vil have vores meget høje forsyningssikkerhed”.

Med til at drive udviklingen

Om baggrunden for købet af Vordingborg Elnet siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE:

”Vi ønsker at være med til at drive udviklingen af det danske energisystem. Derfor er det en del af vores strategi at overtage og videreudvikle lokale elnet. Jeg glæder mig over, at vi med købet af Vordingborg Elnet og den kommende fusion med Cerius tager endnu et skridt i denne retning. Jeg ser meget frem til at byde cirka 5200 nye netkunder og kommende andelshavere velkommen”.

For Jesper Hjulmand handler købet også om elnettets fremtidige rolle i den grønne omstilling:

”De stadigt stigende mængder vedvarende energi stiller nye krav til elnettet. Nogle gange er produktionen af energi for høj i forhold til forbruget, og i andre perioder er det omvendt. Fremtidens elnet skal kunne bruges smartere og mere intelligent, når energien ikke bliver produceret på store centrale kraftværker. Og den omstilling og udvikling kræver økonomiske muskler samt kompetencer.”

I kraft af købet vil cirka 5200 vordingborgensere blive andelshavere i SEAS-NVE i løbet af 2019, og selskabets repræsentantskab vil blive udvidet med tre pladser. Udover at blive medejere af en koncern, der fremmer den grønne omstilling og investerer i fremtidens elnet, får de nye andelshavere også gavn af en række konkrete fordele. Vordingborg bliver eksempelvis omfattet af den intensiverede fibernetudrulning, som SEAS-NVE annoncerede i efteråret 2018.

Supplerende fakta:

  • I handlen indgår cirka 40 km elnet på højspændingsniveau (10 kV), cirka 80 km elnet på lavspændingsniveau (0,4 kV) og cirka 5.200 elmålere af samme type, som de fjernaflæselige elmålere i resten af det Vestsjællandske elnetområde.
  • SEAS-NVE overtager ingen medarbejdere i forbindelse med handlen, og ingen medarbejdere afskediges.
  • SEAS-NVE har siden 2015 drevet og vedligeholdt elnettet i Vordingborg, inklusive elmålere.

Kontakter

Pressevagten i SEAS-NVE, telefon 21703101

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

SEAS-NVE er en andelsejet energi- og fibernetkoncern. Vi varetager vores kunder og andelshaveres interesser, når vi skaber energi til, at du kan leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance – at være din bedste forbindelse i den grønne omstilling og brugervenlige digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden, og når vi servicerer landets geografisk længste elnet. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 900 medarbejdere og omsatte i 2017 for 3,8 milliarder kroner.

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum