Gjensidige Forsikring

Se listen: Her er de ti gader med flest tyverier fra biler i Østjylland

Del

Selvom der de senere år er sket stadig færre indbrud og tyverier fra biler i Østjylland, er der særligt to veje, der optræder negativt i statistikken. Det viser nye tal fra Østjyllands Politi, som Gjensidige har fået udleveret.

De seneste tre år er der sket et markant fald i antallet af indbrud og tyverier fra biler i Østjylland, hvor antallet af anmeldelser er raslet ned fra godt 2500 i 2019 til omkring 1500 i årets første 11 måneder. 

Men selvom det samlet set er et fald på over 40%, så er en række veje og gader i Østjylland særligt udsatte, når det kommer til tyverier fra biler. 

Det viser en opgørelse, som Østjyllands Politi har foretaget for Gjensidige.  

Her er Marselisborg Havnevej og Viborgvej i toppen over veje med flest tyverier fra biler, mens Ørneredevej og Kalkværksvej kommer på de efterfølgende pladser. Alle fire veje ligger i Århus. 

Og selvom mange måske forbinder tyverier fra biler med værdier, der ligger synligt fremme, så er tyvene i dag blevet langt mere systematiske, når de begår indbrud i og stjæler fra biler.   

Det fortæller Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.  

“Hvor tyvene tidligere primært ville gå efter tasker eller lignende, man havde efterladt i bilen, så ser vi desværre i dag, at organiserede bander står bag en hel del, hvor de går målrettet efter interiør i bilen, som eksempelvis dyre rat, midterkonsoller og elektronisk udstyr,” siger han og anerkender samtidig, at tyvenes ændrede fokus på værdier i biler samtidig gør det sværere at beskytte sig.   

Der er dog alligevel stadig en række forholdsregler, man så vidt muligt kan tage.  

“Hvis du kører i en bil med dyrt interiør, kan det være en ide at parkere et sted med rigelig gadebelysning og beboelse i umiddelbar nærhed. Og ellers skal man generelt bare sørge for, at man ikke lader værdier ligge synligt fremme,” siger Henrik Sagild.    

Fire gode råd til at undgå indbrud og tyveri fra bilen 

1. Fjern synlige værdier fra bilen og læg dem i bagagerummet. Lad dit handskerum stå åbent, så tyvene kan se, der ikke gemmer sig værdier der.  

2. Luk alle vinduer helt til - inklusiv trækruder og soltag.  

3. Sørg for at have tyverialarm på bilen. Den kan ofte være med til at stresse tyvene så meget, at de må opgive 

4. Undgå så vidt muligt at parkere på øde områder uden beboelse. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum