Greenmatch.dk

Se kortet: Så grøn er din region

Del

Region Hovedstaden er den grønneste region i Danmark. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Greenmatch.dk. Undersøgelsen konkluderer ligeså, at hele 13,76% af Silkeborgs befolkning har udvist interesse for grønne løsning og er derved den grønneste by i Danmark.

En ny undersøgelse, udarbejdet af den grønne sammenligningstjeneste Greenmatch.dk, illustrerer, at Region Hovedstaden er Danmarks grønneste region. Yderligere viser undersøgelsen, at Silkeborg og Nørresundby er henholdsvis den mest og mindst grønne by i Danmark.

Silkeborg og Thisted er Danmarks grønneste byer

De to mest grønne byer i Danmark, ifølge undersøgelsen, skal findes i Silkeborg og Thisted. Her har henholdsvis 13,76% og 13,28% af byens befolkning udvist interesse for vedvarende energi ved at besøge den grønne sammenligningstjeneste Greenmatch.dk. Derimod er de mindst grønne byer Nørresundby og Smørum, hvoraf kun 1,15% og 1,38% af befolkningen har givet udtryk for at interessere sig for grøn energi.

Danskerne er generelt et grønt land

Den nyeste opgørelse fra Eurostat viste, at 32,2% af Danmarks samlede energiforbrug kom fra vedvarende energikilder i 2016. Med dette procenttal lever Danmark derved allerede op til EU’s nye krav, som de natten til torsdag den 14. juni 2018 blev enige om.

EU vedtog her, at minimum 32% af medlemslandenes samlede energiforbrug i 2030 skal udgøres af vedvarende energi. På trods af allerede at leve op til EU-kravet, halter Danmark dog en del efter både Sverige og Norge. Ud af deres samlede energiforbrug bestod ca. 50% og 80% af vedvarende energi i 2016.

Sådan er undersøgelsen foretaget

Greenmatch.dk har gennem tiden indsamlet data om dets brugere. På baggrund af dette har de kunnet undersøge, hvilken by der oftest undersøger grønne løsninger, som eksempelvis varmepumpe eller solceller.

De 50 største byer i Danmark, målt på indbyggertal, er blevet udvalgt til denne undersøgelse. Ligeså er analysen fra den 1. januar 2017 til den 1. januar 2018.

I nedenstående tabel kan du se de fem mest og mindst grønne byer i Danmark.

Top 5 over de mest grønne byer Procentdel af byens befolkning, der har udvist interesse for grønne løsninger
Silkeborg 13,76%
Thisted 13,28%
Haderslev 11,96%
Sønderborg 11,90%
Svendborg 10,62%
Top 5 over de mindst grønne byer Procentdel af byens befolkning, der har udvist interesse for grønne løsninger
Ølstykke-Stenløse 1,15%
Farum 1,38%
Hørsholm 2,18%
Smørumnedre 2,47%
Nørresundby 2,52%
Ønsker du at benytte kortet på din egen side, kan du blot kopiere denne kode: <iframe id="datawrapper-chart-UwRn5" src="//datawrapper.dwcdn.net/UwRn5/1/" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="width: 0; min-width: 100% !important;" height="400"></iframe>

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/

Greenmatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren ikke kun den billigste løsning, men ligeså det bedste, da tilbudet er skræddersyet til lige netop dem. Greenmatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Hvor meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet?8.1.2019 09:13:27 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af GreenMatch.dk, konkluderes det, at hver indbygger i gennemsnit udleder 9,4 kg CO2, når de tager bilen på arbejdet i alle ugens fem arbejdsdage. Tages der udgangspunkt i Danmarks 98 kommuner, pendler vi danskere mere end 20 km i forbindelse med arbejdet hver dag. På bare én enkelt dag betyder dette et CO2-udslip på 1,88 kg pr. indbygger blot ved at tage bilen på arbejdet. I Region Sjælland er CO2-udslippet dog langt herover - nemlig på 11,87 kg CO2 pr. indbygger på én uge.

Gør din Black Friday til Green Friday: Tænk over dit forbrug, og sænk dit CO2-udslip21.11.2018 08:25:28 CETPressemeddelelse

Om lidt er det Black Friday, og danskerne står i kø for at få fat i de gode tilbud - men forbrugsfesten har en høj pris, som vores planet betaler. Det har aldrig været vigtigere, at vi nedsætter vores forbrug og handler på vegne af klimaet. GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på vores forbrug og har 7 grønne tips til at minimere klimaaftrykket på Black Friday.

Sjællandske borgere er de grønneste i Danmark: Hvor grøn er din kommune?14.11.2018 11:12:25 CETPressemeddelelse

En ny undersøgelse fra GreenMatch.dk viser, at borgerne på Sjælland er mere miljøvenlige end i Jylland og på Fyn. Københavnerne køber hele 5 gange mere økologi sammenlignet med Vestjylland, samsingerne har de mest miljøvenlige huse - og har du mere end én bil, bor du formentlig i Rudersdal. Undersøgelsen viser, at sjællænderne er hele 3 gange mere miljøvenlige end deres jyske landsmænd.