Greenmatch.dk

Se kortet: Danmark blandt de lande i Europa, der er mest påvirket af klimaforandringerne

Del

En ny undersøgelse af GreenMatch.dk viser, at Danmark er i top 5 over lande, der mærker den største effekt af klimaforandringer i Europa. Sammen med Litauen, Finland, Estland og Letland oplever Danmark den største samlede ændring i temperaturer, vandstand i havet og nedbør siden 1960.

GreenMatch.dk har lavet en omfattende undersøgelse af klimaforandringernes effekt på europæiske lande. Her er Danmark blandt de mest påvirkede lande. Danmark, Norge og Island har oplevet en stor stigning i mængden af nedbør, selvom det i Europa samlet set regner mindre og mindre. Danmark er også landet, der har oplevet den næststørste stigning i gennemsnitstemperaturen lige efter Frankrig, hvor der er blevet 1,65 grader varmere siden 1960. I Irland er vandstanden i havet steget mest i Europa - hele 23 cm siden 1970.

Ekstremt dansk klima i 2019

Tidligere på året oplevede Danmark den varmeste februardag der nogensinde er målt på 15,8 grader. Også i UK blev varmerekorden for februar slået, da London målte 21,2 grader. Ifølge DMI’s seneste rapport er tørkeindekset i Danmark allerede på godt 9, hvilket er det næsthøjeste niveau. Under sidste års tørke, der er blevet kaldt den værste tørke i over 100 år, ramte vi først samme niveau i juni. Den nuværende situation betyder, at danske landmænd allerede er begyndt at kunstvande afgrøderne.

Naturkatastrofer og ekstreme vejrforhold i Europa steget med 390%

Set over de sidste 70 år har Europa oplevet en markant stigning i klimarelaterede naturkatastrofer og ekstreme vejrfænomener. I perioden 1960-1989 er der registreret 185 af disse vejrbegivenheder i Europa. Fra 1990 og frem til i dag er tallet 908 - en stigning på mere end 390%. Forskning forudsiger, at tendensen vil fortsætte i fremtiden, og vi vil opleve både ekstreme temperaturer, tørkeperioder, oversvømmelser og storme med en større hyppighed og intensitet end tidligere.

Sådan er undersøgelsen lavet

Undersøgelsen er lavet med forbehold for den usikkerhed, der naturligt ligger i at vurdere konsekvenserne af klimaforandringer. De udvalgte parametre er anbefalet af World Meteorological Organization (WMO), som indikatorer til at vurdere klimaforandringernes effekt. Undersøgelsen bygger på omfattende information og data fra internationale og danske organisationer og databaser. Heriblandt World Meteorological Organization (WMO), European Environment Agency (EEA), Emergency Event Database (EMDAT), World Weather Attribution (WWA), European Academies Science Advisory Council (EASAC), Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Du kan læse hele undersøgelsen her.   

På kortet herunder kan du se, hvordan klimaforandringerne har påvirket 32 europæiske lande:

Source: GreenMatch.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren den bedste løsning, da tilbuddet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem - helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Hvor meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet?8.1.2019 09:13:27 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af GreenMatch.dk, konkluderes det, at hver indbygger i gennemsnit udleder 9,4 kg CO2, når de tager bilen på arbejdet i alle ugens fem arbejdsdage. Tages der udgangspunkt i Danmarks 98 kommuner, pendler vi danskere mere end 20 km i forbindelse med arbejdet hver dag. På bare én enkelt dag betyder dette et CO2-udslip på 1,88 kg pr. indbygger blot ved at tage bilen på arbejdet. I Region Sjælland er CO2-udslippet dog langt herover - nemlig på 11,87 kg CO2 pr. indbygger på én uge.

Gør din Black Friday til Green Friday: Tænk over dit forbrug, og sænk dit CO2-udslip21.11.2018 08:25:28 CETPressemeddelelse

Om lidt er det Black Friday, og danskerne står i kø for at få fat i de gode tilbud - men forbrugsfesten har en høj pris, som vores planet betaler. Det har aldrig været vigtigere, at vi nedsætter vores forbrug og handler på vegne af klimaet. GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på vores forbrug og har 7 grønne tips til at minimere klimaaftrykket på Black Friday.