Greenmatch.dk

Se kortet: Danmark blandt de lande i Europa, der er mest påvirket af klimaforandringerne

Del

En ny undersøgelse af GreenMatch.dk viser, at Danmark er i top 5 over lande, der mærker den største effekt af klimaforandringer i Europa. Sammen med Litauen, Finland, Estland og Letland oplever Danmark den største samlede ændring i temperaturer, vandstand i havet og nedbør siden 1960.

GreenMatch.dk har lavet en omfattende undersøgelse af klimaforandringernes effekt på europæiske lande. Her er Danmark blandt de mest påvirkede lande. Danmark, Norge og Island har oplevet en stor stigning i mængden af nedbør, selvom det i Europa samlet set regner mindre og mindre. Danmark er også landet, der har oplevet den næststørste stigning i gennemsnitstemperaturen lige efter Frankrig, hvor der er blevet 1,65 grader varmere siden 1960. I Irland er vandstanden i havet steget mest i Europa - hele 23 cm siden 1970.

Ekstremt dansk klima i 2019

Tidligere på året oplevede Danmark den varmeste februardag der nogensinde er målt på 15,8 grader. Også i UK blev varmerekorden for februar slået, da London målte 21,2 grader. Ifølge DMI’s seneste rapport er tørkeindekset i Danmark allerede på godt 9, hvilket er det næsthøjeste niveau. Under sidste års tørke, der er blevet kaldt den værste tørke i over 100 år, ramte vi først samme niveau i juni. Den nuværende situation betyder, at danske landmænd allerede er begyndt at kunstvande afgrøderne.

Naturkatastrofer og ekstreme vejrforhold i Europa steget med 390%

Set over de sidste 70 år har Europa oplevet en markant stigning i klimarelaterede naturkatastrofer og ekstreme vejrfænomener. I perioden 1960-1989 er der registreret 185 af disse vejrbegivenheder i Europa. Fra 1990 og frem til i dag er tallet 908 - en stigning på mere end 390%. Forskning forudsiger, at tendensen vil fortsætte i fremtiden, og vi vil opleve både ekstreme temperaturer, tørkeperioder, oversvømmelser og storme med en større hyppighed og intensitet end tidligere.

Sådan er undersøgelsen lavet

Undersøgelsen er lavet med forbehold for den usikkerhed, der naturligt ligger i at vurdere konsekvenserne af klimaforandringer. De udvalgte parametre er anbefalet af World Meteorological Organization (WMO), som indikatorer til at vurdere klimaforandringernes effekt. Undersøgelsen bygger på omfattende information og data fra internationale og danske organisationer og databaser. Heriblandt World Meteorological Organization (WMO), European Environment Agency (EEA), Emergency Event Database (EMDAT), World Weather Attribution (WWA), European Academies Science Advisory Council (EASAC), Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Du kan læse hele undersøgelsen her.   

På kortet herunder kan du se, hvordan klimaforandringerne har påvirket 32 europæiske lande:

Source: GreenMatch.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren den bedste løsning, da tilbuddet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem - helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Husk energitilskud, når du energiforbedrer din bolig17.12.2019 13:43:11 CETPressemeddelelse

Skal du energiforbedre din bolig i 2020, f.eks. ved at få installeret solceller, jordvarmeanlæg eller varmepumpe, så bør du huske, at du i de fleste tilfælde kan få et energitilskud til dit projekt. Du kan tilmed få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kr. Hos GreenMatch.dk kan du læse om mere om, hvad du kan få energitilskud til, og om du er berettiget til håndværkerfradrag til dine energiforbedringer. Foruden at blive mere miljøvenlig kan du spare penge på el- og/eller varmeregningen.

Disse kommuner har det største forbrug af el i Jylland24.10.2019 09:15:35 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er over dobbelt så højt i Ringkøbing-Skjern Kommune sammenlignet med Aarhus Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.049 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el i Jylland. Blandt de mere elbesparende kommuner ligger Aarhus Kommune med et totalt energiforbrug på 375 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.

Disse kommuner har det største forbrug af el på Sjælland24.10.2019 09:14:57 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er omkring fire gange højere i Kalundborg Kommune sammenlignet med Frederiksberg Kommune. Kalundborg Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.395 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el på Sjælland. I den anden ende ligger derimod Frederiksberg Kommune med et totalt energiforbrug på 232 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.