Greenmatch.dk

Se fordelingen: Så meget energi bruger industrierne

Del

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de tre største energiforbrugere tilsammen står for mere end 67% af det samlede energiforbrug i industrien. Plast-, glas- og betonindustrien overhalede føde-, drikke- og tobaksvareindustriens forbrug i 2018 og er derfor branchen med det højeste energiforbrug i industrien.

Branchernes energiforbrug
Branchernes energiforbrug

GreenMatch.dk har illusteret, hvor stort et energiforbrug brancherne i industrien har. Det er plast-, glas- og betonindustrien, der har  det største forbrug på 25.554 terajoule. Derefter kommer føde-, drikke- og tobaksvareindustrien på 24.109 terajoule og olieraffinaderier mv. på 17.315 terajoule. Gennemsnitsenergiforbruget per branche i industrien er 7.055,5 terajoule.

Tre store brancher står for 67% af energiforbruget i industrien

Der er en markant forskel mellem de tre brancher med det største energiforbrug i industrien og de resterende brancher. De tre største energiforbrugere står tilsammen for mere end 67% af det samlede energiforbrug. Tager vi et kig på, hvor meget dette energiforbrug svarer til, passer det med 1.000 danskeres energiforbrug i en årrække af 11.628 år. Derudover er det også interessant, at antallet af arbejdssteder samt fuldtidsansatte hænger godt sammen med de to industrier med det største energiforbrug, mens olieraffinaderier mv., der har det tredjestørste forbrug, har færrest arbejdssteder og fuldtidsansatte.

Plast-, glas- og betonindustrien er den største energisynder

Set ud fra tallene på Danmarks Statistik om udviklingen af energiforbruget i brancherne i industrien har plast-, glas- og betonindustrien overhalet føde-, drikke- og tobaksvareindustriens forbrug i år 2018 med en gennemsnitlig årlig vækst i energiforbrug på 7,49%. Udviklingen i bygningsareal i Danmark kan være en medvirkende faktor til stigningen, og det er måske en af flere årsager til, at plast-, glas- og betonindustrien har det højeste energiforbrug i industrien.

Indenfor denne industrigruppe er det især beton- og teglværksindustrien, der bidrager til det høje energiforbrug. I 2017 havde beton- og teglværksindustrien et energifbrug på 21.505 terajoule. Det svarer til knap 79% af det samlede energiforbrug for hele industrigruppen.

Hvis du vil læse mere om branchernes energiforbrug kan du gøre det her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Branchernes energiforbrug
Branchernes energiforbrug
Download
Plast,- glas- og betonindustrien
Plast,- glas- og betonindustrien
Download
Download
Download

Links

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren den bedste løsning, da tilbuddet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem - helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Husk energitilskud, når du energiforbedrer din bolig17.12.2019 13:43:11 CETPressemeddelelse

Skal du energiforbedre din bolig i 2020, f.eks. ved at få installeret solceller, jordvarmeanlæg eller varmepumpe, så bør du huske, at du i de fleste tilfælde kan få et energitilskud til dit projekt. Du kan tilmed få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kr. Hos GreenMatch.dk kan du læse om mere om, hvad du kan få energitilskud til, og om du er berettiget til håndværkerfradrag til dine energiforbedringer. Foruden at blive mere miljøvenlig kan du spare penge på el- og/eller varmeregningen.

Disse kommuner har det største forbrug af el i Jylland24.10.2019 09:15:35 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er over dobbelt så højt i Ringkøbing-Skjern Kommune sammenlignet med Aarhus Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.049 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el i Jylland. Blandt de mere elbesparende kommuner ligger Aarhus Kommune med et totalt energiforbrug på 375 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.

Disse kommuner har det største forbrug af el på Sjælland24.10.2019 09:14:57 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er omkring fire gange højere i Kalundborg Kommune sammenlignet med Frederiksberg Kommune. Kalundborg Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.395 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el på Sjælland. I den anden ende ligger derimod Frederiksberg Kommune med et totalt energiforbrug på 232 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.