Det Kongelige Teater

Se Bamse LIVE for allersidste gang

Del

Søren Hauch-Fausbøll, Henrik Lykkegaard, Brian Patterson og Gitte Melgaard træder i næste uge på scenen som Bamse, Kylling og Ælling for allersidste gang.

Bamse og elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Henrik Stenberg
Bamse og elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Henrik Stenberg

Omringet af balletskolebørn trækker hele Danmarks store, tykke Bamse i lyserød tutu og går på scenen for allersidste gang. Bamse er ikke prototypen på en yndefuld danser, men det ved han heldigvis bare ikke. Sammen med eleverne på Det Kongelige Teaters Balletskole fortæller Bamse historien, om dengang han drømte, at han lærte at danse ballet. Forestillingen er koreograferet af Thomas Lund.

På en eventyrlig rejse møder Bamse de festglade kylletter, søde dunede svaneællinger, Askes seje drengebande, verdens yndigste sylfider, den smukkeste svaneprinsesse, de bitte små Luna-piger og de frække snupsedyr. Hans hyggelige hus med den faldefærdige skorsten er stadig det samme, og molodibogen er også på plads.

Katrine Hauch-Fausbøll, der i 1982 fandt på Bamse og lancerede Bamses billedbog for 35 år siden, fortæller at det er sidste gang Bamse optræder live sammen med sine to bedste venner. Hun fornyer hverken kontrakten med Cirkus Summarum eller med Det Kongelige Teater, for ikke at tære for meget på det originale cast, der nu –35 år senere- stadig er Bamse, Kylling og Ælling.

Kom Bamse, nu balletter vi er altså sidste chance for at se vores gamle plysdyrslegekammerater, Bamse, Kylling og Ælling live.

Kontakter

Billeder

Bamse og elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Henrik Stenberg
Bamse og elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Henrik Stenberg
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum