Syddansk Universitet

SDU undersøger danskernes bevægelsesadfærd under coronakrisen

Del

Forskere fra SDU’s Institut for Idræt og Biomekanik indleder nu en lynundersøgelse, der i påsken skal kortlægge og analysere danskernes bevægelsesadfærd under corona-nedlukningen.

Projektets titel er Bevægelse i krise? Formålet er at undersøge danskernes bevægelsesadfærd under corona-nedlukningen med fokus på, om danskerne opretholder deres bevægelsesvaner eller eventuelt finder nye måder at holde sig fysisk aktive.

Nedlukningen af Danmark er en helt særlig situation, og mange danskeres hverdag er forandret. En hverdag som for mange danskere indbefattede en cykeltur til arbejde, fodboldtræning eller styrketræning.

Spørgsmålet er, om vi danskere får rørt os under nedlukningen når arbejdspladsen, klubben og fitnesscentret er aflåst?

Kigger blandt andet efter tegn på nye bevægelsesfællesskaber  

Hvis vi holder os aktive, hvordan bærer vi os så ad med det?

Måske opleves en anden måde at bevæge sig på, nye bevægelsesfællesskaber i familien eller en større opmærksomhed på vigtigheden af at få sig rørt?

- Det bliver virkelig spændende at undersøge, om danskerne har fundet nye måder at bevæge sig på i denne tid, og om der måske er opstået nye bevægelsesvaner, vi ønsker at fortsætte med, når vi får hverdagen tilbage, fortæller adjunkt og initiativtager Charlotte Pawlowski.

Alle fra 15 år kan deltage i undersøgelsen via Facebook

Undersøgelsen består af en spørgeskemaundersøgelse, som udsendes og deles via Facebook. Alle fra 15 år med Facebookadgang kan deltage. Derudover vil der også blive foretaget videointerviews af en række forældre med børn i alderen 7-15 år.

Forskerne håber, at undersøgelsen kan bidrage med konkret viden om - samt anbefalinger og inspiration til - opretholdelse af fysisk form, når mennesker oplever en drastisk forandring i hverdagen.

Undersøgelsen løber henover påsken 2020 og gennemføres af forskere fra Forskningsenheden Active Living ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

Nøgleord

Kontakter

Adjunkt Charlotte Skau Pawlowski
Forskningsenheden Active Living
Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Mail.: cspawlowski@health.sdu.dk
Tlf.: 61 66 50 06

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Active Living er en forskningsenhed under Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

Enhedens formål er at skabe forskningsbaseret viden om, hvordan der skabes bedre rammer for fysisk aktivitet med særlig fokus på leg, friluftsliv, aktiv transport og fysiske rekreative aktiviteter.

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum