Scleroseforeningen

Sclerosehospitalet modtager 10 millioner kroner fra A. P. Møller Fonden til nyt tag

Del

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at støtte Sclerosehospitalet med 10 millioner kroner til en udskiftning af taget på den smukke, historiske bygning i Haslev. ”En fantastisk gave og kæmpe hjælp,” kalder Scleroseforeningens formand den fornemme donation.

Sclerosehospitalet i Haslev. Foto: Scleroseforeningen
Sclerosehospitalet i Haslev. Foto: Scleroseforeningen

Sclerosehospitalet i Haslev har til huse i det tidligere tuberculosesanatorium, der blev opført i årene 1902-1903 af Nationalforeningen for Tuberkulose Bekæmpelse og fungerede som tuberkulose-sanatorium frem til 1959. Her blev den smukke bygning overtaget af Scleroseforeningen, der kun to år tidligere var blevet stiftet af daværende dr. med. Torben Fog, og Sclerosehospitalet i Haslev blev grundlagt.

Selv om sygdommen havde været kendt siden 1841, var sclerose på daværende tidspunkt stadig en ukendt sygdom for befolkningen og for de fleste praktiserende læger, og den gik under navnet ”den glemte sygdom”. Siden har antallet af danskere med sclerose været i voldsom stigning, og sygdommen kaldes i dag ”sygdommen med de tusind ansigter”. I løbet af de seneste 20 år er antallet fordoblet, og i dag har knap 18.000 danskere med sclerose. Det betyder, at Danmark har verdens 4. højeste forekomst af den uhelbredelige neurologiske sygdom per indbygger. Og det betyder, at behovet for Sclerosehospitalet i Haslev er større end nogensinde før.

Akut behov

A.P. Møller Fondens donation gør det muligt at skifte den smukke 120 år gamle bygnings tag, der ved seneste vedligeholdelsesgennemgang viste sig i betydeligt dårligere forfatning end hidtil antaget, og derfor må udskiftes mange år tidligere end hidtil vurderet, oplyser formand for Scleroseforeningen og advokat (H) og partner i Advokatfirmaet Plesner Christian L. Bardenfleth.

"En helt fantastisk gave og en kæmpe hjælp til sclerosepatienter i Danmark," kalder formanden donationen fra A.P. Møller Fonden:

"Uden donationen fra A.P. Møller Fonden ville Scleroseforeningen være nødt til at egenfinansiere hele den store uforudsete udgift, og dermed ville vi være tvunget til at reducere vores andre aktiviteter. Den fornemme donation gør det muligt at holde hånden under vigtige aktiviteter som patientstøtte og forskningsbevillinger, og det er vi utrolig taknemmelige for at få mulighed for i en tid, hvor antallet af danske sclerosepatienter stiger, og hvor behovet for målrettede tilbud og fortsat forskning er større end nogensinde før," siger Scleroseforeningens formand.

Det store tagrenoveringsprojekt ventes at gå i gang efter sommerferien.

Kort om Sclerosehospitalerne

Sclerosehospitalet er et landsdækkende, selvejende, ”non-profit” specialhospital efter sundhedslovens §79. Hospitalet har to lokationer i henholdsvis Haslev og Ry.

Sclerosehospitalet i Haslev og i Ry står sammen for godt 1.300 årlige indlæggelser og er ene om at varetage behovet for højt specialiseret rehabilitering til de stadig flere danskere, der rammes af den invaliderende sygdom, og som typisk rammes i alderen 20-40 år. Sclerosehospitalet i Haslev blev grundlagt i 1959, og året efter blev Sclerosehospitalet grundlagt i Ry.

Nøgleord

Billeder

Sclerosehospitalet i Haslev. Foto: Scleroseforeningen
Sclerosehospitalet i Haslev. Foto: Scleroseforeningen
Download

Information om Scleroseforeningen

Scleroseforeningen
Scleroseforeningen
Poul Bundgaards Vej 1.
2500 Valby

+45 36 46 36 46https://www.scleroseforeningen.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Scleroseforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Scleroseforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum