Esbjerg Kommune

Scenen sættes på Brammings Nørretorv

Del

Nørretorv skal fremover kunne danne ramme om flere aktiviteter, og derfor indrettes torvet nu på ny med bl.a. en scene. Arbejdet går i gang i næste uge, og det betyder, at årets juletræet sættes op på Strygejernet.

Illustration af planerne for Brammings Nørretorv.
Illustration af planerne for Brammings Nørretorv.

For 14 år siden gennemgik Nørretorv en større renovering, men desværre har pladsen mest fået karakter af et gennemgangsområde, når man færdes fra Nørregade og til p-pladsen i Skolegade. Derfor har en lokal arbejdsgruppe i regi af områdefornyelsen arbejdet med, hvad der skal til, for at udvikle pladsen. Sidste sommer blev der bl.a. eksperimenteret med blomster og siddemøbler på torvet. Nu er projektet så langt, at planerne om at skabe flere aktiviteter på torvet skal realiseres. På grund af arbejdet kan byens juletræ ikke stå på torvet som sædvanligt, i stedet kan træet opleves på Strygejernet.

Lege- og siddeplads

Når arbejdet begynder i den kommende uge, fjernes to træer for at give plads til en ny scene. Den skal være fleksibel, og derfor gøres der både klar til strøm, spotbelysning via master og mulighed for solsejl. Cortenstål og træ går igen i materialevalget til bl.a. blanceplinte til leg og nye siddepladser. Det nye inventar matcher de eksisterende Gørdingklinker godt, mens det eksisterende blomsterbed får træbeklædning.

”Via dialogen i Bramming Byforum står det klart, at flere ønsker, at Bramming får et centralt samlingspunkt, som netop kan danne ramme om arrangementer, der vil være med til at styrke sammenholdet i Bramming. Den gamle plads får et løft, så den fremstår pænere, og de nye faciliteter skal gerne inspirere til, at der kommer mere liv. Det handler om, at man måske lige sidder lidt, mens børnene går balance eller at der opstår nye initiativer med udgangspunkt i scenen”, siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.

Nyt blomsterflor

I slutningen af december vil meget af arbejdet være gennemført, og i løbet af anlægsperioden plantes der 1.245 stauder, 2.490 forårsblomstrende løg og 16 buske.

”Pladsens endelige helhedsudtryk må vi vente lidt med at opleve. Først til sommer vil vi rigtig kunne se, at blomster, buske og træer er udvalgt med stor omhu. Det har været vigtigt, at beplantningen skal byde på noget hele året rundt samtidig med at understøtte pladsens nye indretning”, uddyber formand for Teknik & Byggeudvalget. Søren Heide Lambertsen.

Hen over sommermånederne vil de kommende staudebede blomstrer i lilla, pink, blå, hvide og grønne farver. Der bliver sat et skilt op, så man orientere sig om, hvad der bliver sået i bedene.

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på telefon 40 12 24 12.

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini på telefon 22 99 81 87.

Billeder

Illustration af planerne for Brammings Nørretorv.
Illustration af planerne for Brammings Nørretorv.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum