Udenrigsministeriet

Saudi-Arabiens ambassadør til møde i Udenrigsministeriet

Del

Den saudiarabiske ambassadør, Fahad bin Maayouf Al Ruwaily var i dag indkaldt til møde med udenrigsministeriets direktør for udenrigspolitik.

Mødet var indkaldt på baggrund af sagen om drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, som fandt sted tidligere på måneden på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

Under mødet udtrykte Udenrigsministeriet på den danske regerings vegne Danmarks fordømmelse af drabet på Jamal Khashoggi.

Det blev gjort klart, at ytringsfrihed, en fri presse og sikkerhed for journalister er centrale danske værdier, og at de bør respekteres overalt.

Udenrigsministeriet understregede behovet for, at en troværdig og tilbundsgående efterforskning af drabet bliver gennemført, og at alle ansvarlige bliver stillet til ansvar. Det blev også understreget, at man fra dansk side fortsat vil følge sagen tæt, herunder i tæt samarbejde med andre EU-lande.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet