LivaRehab

Sårbare unge flokkes om LivaRehab

Del

Efter lidt mere end et år med base i Vordingborg har LivaRehab Sydsjælland, der henvender sig til mennesker med skader fra prostitution og seksuelle overgreb, hjulpet 62 unge sårbare sydsjællandske kvinder og mænd.

Ingen, der beder om hjælp, skal gå forgæves. Var udgangspunktet da LivaRehab i fællesskab med Trygfonden og Vordingborg Kommune satte sig for at skabe et tilbud målrettet udsatte unge. Det blev til det gratis rådgivningstilbud TrygUngdom, som nu allerede et halvt år inden projekt afslutning har nået sine måltal på 60 unge.

"Vi syntes ikke at det var rimeligt at de unge i Sydsjælland ikke skulle have de samme muligheder for støtte, som de københavnske unge. Og tallene viser tydeligt, at vi havde ret i vores formodning om at der var et stor behov", siger direktør for LivaRehab, Flora Ghosh.

"Det er en succes, der forpligter. Nu hvor vi kan se at der har været et behov for at støtte op om denne gruppe, skal vi arbejde på at få lov til at fortsætte. Det skylder vi de unge", fortsætter hun.

I Vordingborg Kommune er de også glade for at initiativet er nået ud til så mange.

" Vi skønner på den meget kvalificerede indsats LivaRehab står for. En indsats der betyder meget for netopdenne gruppe af sårbare unge. Vi glæder os over, at det har været muligt for LivaRehab at samle eksterne midler til også at understøtte borgere der bor uden for København", siger Kim Petersen (V), der er formand for sundheds- og psykiatriudvalget i Vordingborg Kommune.

"Erfaringer med gråzoneprostitution, vold og overgreb er svære at tale om, så vi er glade for at så mange har haft modet til at gøre det", siger Helle Linnet, der er socialchef i Vordingborg Kommune.


Yderligere information:

LivaRehab kan kontaktes på telefon: 5371 6102

LivaRehab blev etableret i 2011 og har til formål at skabe et helhedsorienteret og tværfagligt behandlingstilbud til mennesker, med skadevirkninger fra prostitution, vold eller seksuelt misbrug. LivaRehab hjælper årligt knap 130 kvinder, mænd og transpersoner med prostitutionsskader videre i deres liv.

Information om LivaRehab

LivaRehab
LivaRehab
Dronningensvej 4
2000 Frederiksberg

53 71 61 00http://www.livarehab.dk

Følg pressemeddelelser fra LivaRehab

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LivaRehab

LivaRehab vil forankre deres gode metoder som en bæredygtig organisation til at støtte mennesker med prostitutionsskader og overlevere af seksuel vold.21.2.2017 11:55pressemeddelelse

Et ni måneders pilotprojekt vil forankre LivaRehabs succesfyldte arbejdsmetoder i den kommende tid, så flere udsatte mennesker med prostitutionsskader kan få 360 graders støtte til at komme videre. Pilotprojektet vil også være med til at bane vejen for LivaRehab som en bærdygtig stabil organisation. Takket være Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde, der har støttet projektet.

Flere kondomer og varmestuer? Så hellere hjælp til at komme videre!15.11.2016 15:39pressemeddelelse

Både de statslige og private sociale organisationer har tilbudt gratis prævention og sundhedstjek i årtier, så mere af det vil ikke løse problemerne for mennesker med prostitutionsskader - hverken i landeområder eller byer. Der mangler tværtimod reelle muligheder for at komme i gang med uddannelse, støtte til at komme i arbejde eller hjælp få tilkendt revalidering og terapeutiskforløb for at kunne mestre et liv med negative konsekvenser med prostitution, mener LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum