Udenrigsministeriet

Samuelsen til Iran: Planer om attentat på dansk jord fuldstændig uacceptabelt

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen har i dag indkaldt Irans ambassadør Morteza Moradian til møde med Udenrigsministeriets politiske direktør. Det sker som reaktion på de oplysninger om en iransk efterretningstjenestes ulovlige aktiviteter på dansk jord, som chefen for Politiets Efterretningstjeneste i dag har lagt frem.

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at en iransk efterretningstjeneste har planlagt et attentat mod en person på dansk jord. Det er fuldstændig uacceptabelt. Faktisk er det svært at beskrive, hvor alvorlig en sag, det er. Det er i dag gjort lysende klart for den iranske ambassadør i København”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Under mødet udtrykte Udenrigsministeriets politiske direktør på vegne af den danske regering sin utvetydige fordømmelse af den helt uacceptable iranske adfærd. Det blev på mødet samtidig understreget, at man fra dansk side nu overvejer de videre konsekvenser af sagen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen fortæller, at Danmark bl.a. nu vil rejse sagen internationalt. ”Vi er i tæt kontakt med flere ligesindede lande om spørgsmålet om en iransk efterretningstjenestes ulovlige aktiviteter i Europa. Allerede i morgen vil vi fra dansk side rejse sagen i EU,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Der vil være pressemøde med udenrigsminister Anders Samuelsen i Udenrigsministeriet kl. 18.30. Pressemødet foregår i Salon A i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2G. Gyldigt pressekort skal medbringes.

Nøgleord

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark fornyer bidraget til FN’s Miljøprogram14.3.2019 06:00:13 CETPressemeddelelse

Det er en prioritet for regeringen, at der sikres en effektiv international miljøindsats, og FN har vurderet, at det især er på miljødelen af Verdensmålene, der mangler fremskridt. Derfor har regeringen valgt at øge sit bidrag til FN’s Miljøprogram UNEP. Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer – bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan. Danmark har længe haft et godt samarbejde med UNEP, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN’s Miljøprogramfremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Inte