Udenrigsministeriet

Samuelsen og Tørnæs deltager i FN’s 73. generalforsamling

Del

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september. Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september.

Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

På dagsordenen for udenrigsministerens uge er blandt andet reformer af FN-systemet. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”I en tid hvor vi står over for nogle meget store udfordringer, skal Danmark være med til at styrke FN’s rolle som en vigtig del af svaret på nutidens og fremtidens konflikter. Det kræver, at FN kan levere effektive, fleksible og relevante svar på de mange konflikter rundt om i verden. Jeg vil under årets generalforsamling blandt andet have fokus på konflikten i Syrien og kampen mod terrorisme, som jo i dén grad er noget der kræver globalt samarbejde.” Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs vil under dette års generalforsamling bl.a. sætte fokus på piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop. Ulla Tørnæs siger: ”Kvinder og pigers ret til at bestemme over noget så basalt som sin egen krop er en fundamental forudsætning for at nå andre rettigheder og muligheder. Det handler om at have reel ret og mulighed for at bestemme, hvem man vil have børn med, hvor mange og hvornår. Det er simpelthen en ret alle bør have. Desværre oplever netop kvinder og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed i disse år et stort modpres, også fra lande, vi ellers normalt er enige med. Det vil jeg tage op igen under mine møder i FN”

Danmarks indlæg under generalforsamlingen afgives fredag eftermiddag af udviklingsministeren.


Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Højniveau-segment til anti-korruptionskonference skal sætte skub i kampen mod korruption21.10.2018 19:01pressemeddelelse

Som vært for den 18. International Anti-Corruption Conference (IACC) har udviklingsminister Ulla Tørnes samlet 46 ministre fra hele verden, ledere af internationale organisationer og topledere fra private virksomheder til et højniveau-møde i København. Formålet med verdens største anti-korruptionskonference er at styrke det internationale samarbejde på politisk niveau.

Nyt samarbejde mellem Danmark og World Economic Forum: Verden har brug for lederskab for at drive overgangen til en cirkulær økonomi20.10.2018 13:02pressemeddelelse

Klimaændringer, mangel på drikkevand, stigende affaldsmængder og knaphed på naturressourcer er nogle af de største udfordringer i bestræbelserne på at opfylde FN’s verdensmål. Verden skal omstilles til en cirkulær økonomi, hvor vi forbruger mindre, sparer på ressourcerne, genbruger produkter og genanvender affald i produktionen. I takt med den ambition præsenterede Regeringen i september en Strategi for Cirkulær Økonomi med en række konkrete forslag til, hvad vi skal gøre i Danmark.