Udenrigsministeriet

Samuelsen og Tørnæs deltager i FN’s 73. generalforsamling

Del

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september. Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september.

Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

På dagsordenen for udenrigsministerens uge er blandt andet reformer af FN-systemet. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”I en tid hvor vi står over for nogle meget store udfordringer, skal Danmark være med til at styrke FN’s rolle som en vigtig del af svaret på nutidens og fremtidens konflikter. Det kræver, at FN kan levere effektive, fleksible og relevante svar på de mange konflikter rundt om i verden. Jeg vil under årets generalforsamling blandt andet have fokus på konflikten i Syrien og kampen mod terrorisme, som jo i dén grad er noget der kræver globalt samarbejde.” Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs vil under dette års generalforsamling bl.a. sætte fokus på piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop. Ulla Tørnæs siger: ”Kvinder og pigers ret til at bestemme over noget så basalt som sin egen krop er en fundamental forudsætning for at nå andre rettigheder og muligheder. Det handler om at have reel ret og mulighed for at bestemme, hvem man vil have børn med, hvor mange og hvornår. Det er simpelthen en ret alle bør have. Desværre oplever netop kvinder og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed i disse år et stort modpres, også fra lande, vi ellers normalt er enige med. Det vil jeg tage op igen under mine møder i FN”

Danmarks indlæg under generalforsamlingen afgives fredag eftermiddag af udviklingsministeren.


Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren på besøg i Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Som den første vestlige udenrigsminister siden den nye irakiske regerings tiltrædelse besøger Anders Samuelsen Irak. Under besøget har han diskuteret fremdriften i kampen imod ISIL og forsikret den irakiske regering om Danmarks fortsatte støtte i kampen mod terrororganisationer og stabilisering af de befriede områder. Udenrigsministeren opfordrede i samtaler med den irakiske præsident og udenrigsminister til, at den nye irakiske regering har fokus på at gennemføre nødvendige politiske reformer, sikre forsoning og reducere korruptionen. Endelig lancerede Anders Samuelsen det kommende danske stabiliseringsprogram for Irak og Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Det er godt at se de positive fremskridt i Irak. Men kampen mod ISIL er ikke slut. Derfor har det også været vigtigt for mig at besøge Irak igen. Jeg havde lejlighed til at takke de danske udsendte fra forsvaret og politiet for deres store indsats. De står i frontlinjen i den klare danske støtte til kampen mod ISIL. D

Regeringen lancerer nyt regionalt stabiliseringsprogram for Syrien og Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Udenrigsministeren og forsvarsministeren lancerer nu et nyt regionalt freds- og stabiliseringsprogram for Syrien og Irak, der dækker perioden 2019–2021. Formålet er at bidrage til en reduktion af regional usikkerhed, terrorisme, migration og den længerevarende flygtningekrise. Indsatserne vil imødekomme akutte stabiliseringsbehov og hjælpe til at sikre en varig fred i Irak og fremme en inklusiv politisk løsning på konflikten i Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Koalitionen imod ISIL har drevet terrororganisationen ud af langt de fleste af de områder, de kontrollerede. Vi kan være stolte af den rolle, det danske forsvar har spillet i den opgave. Men indsatsen er ikke slut. Hvis vi skal bekæmpe ekstremisme og terrorisme i det lange løb, og hvis vi skal forhindre nye flygtningestrømme, er der behov for en stærk og dedikeret stabiliseringsindsats. Ellers risikerer vi, at ISIL vender tilbage om kort tid. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan løfte sløret for et nyt stabilis

Nu åbnes der for forsøgsfiskeri af blåmuslinger i Storebælt13.12.2018 07:00Pressemeddelelse

Fra årsskiftet bliver det muligt at fiske blåmuslinger i nye områder som et forsøg. Det skal være med til at give overblik over muslingebestandene. Nu bliver det muligt at fiske efter blåmuslinger i helt nye områder i Storebælt, når fiskeriminister Eva Kjer Hansen åbner op for et forsøgsfiskeri i den nordlige del af Storebælt. Samtidig udvides de områder til muslingefiskeri, der allerede foregår på den østjyske kyst.