Udenrigsministeriet

Samuelsen og Tørnæs deltager i FN’s 73. generalforsamling

Del

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september. Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

FN’s 73. generalforsamling skydes i denne uge for alvor i gang med lancering af generaldebatten tirsdag den 25. september.

Udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs deltager i den 73. generalforsamling.

På dagsordenen for udenrigsministerens uge er blandt andet reformer af FN-systemet. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”I en tid hvor vi står over for nogle meget store udfordringer, skal Danmark være med til at styrke FN’s rolle som en vigtig del af svaret på nutidens og fremtidens konflikter. Det kræver, at FN kan levere effektive, fleksible og relevante svar på de mange konflikter rundt om i verden. Jeg vil under årets generalforsamling blandt andet have fokus på konflikten i Syrien og kampen mod terrorisme, som jo i dén grad er noget der kræver globalt samarbejde.” Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs vil under dette års generalforsamling bl.a. sætte fokus på piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop. Ulla Tørnæs siger: ”Kvinder og pigers ret til at bestemme over noget så basalt som sin egen krop er en fundamental forudsætning for at nå andre rettigheder og muligheder. Det handler om at have reel ret og mulighed for at bestemme, hvem man vil have børn med, hvor mange og hvornår. Det er simpelthen en ret alle bør have. Desværre oplever netop kvinder og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed i disse år et stort modpres, også fra lande, vi ellers normalt er enige med. Det vil jeg tage op igen under mine møder i FN”

Danmarks indlæg under generalforsamlingen afgives fredag eftermiddag af udviklingsministeren.


Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red