Udenrigsministeriet

Samuelsen: Dansk nej til alle FN-resolutioner under særligt dagsordenspunkt imod Israel

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen har i dag meddelt Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, at Danmark under den igangværende samling i FN’s Menneskerettighedsråd vil stemme nej til samtlige resolutioner under Rådets dagsordenspunkt 7, der omhandler situationen i Israel og de besatte områder.

Beslutningen er begrundet i en principiel modstand imod, at Israel som det eneste land i verden er mål for et selvstændigt dagsordenspunkt på Rådets dagsorden.

Anders Samuelsen siger:

Jeg har fra dag ét af Danmarks medlemskab af Menneskerettighedsrådet gjort det klart, at det er helt uacceptabelt, når Israel som det eneste land i verden er mål for et selvstændigt dagsordenspunkt på Rådets dagsorden. Derfor har jeg besluttet, at Danmark i morgen af princip stemmer nej til samtlige resolutioner under Rådets dagsordenspunkt 7.

Det handler om at trække en streg i sandet. Man skal selvfølgelig kunne kritisere Israel, men det skal gøres på lige fod med alle andre lande. Vi vil ikke understøtte en fortsættelse af den uretfærdige forskelsbehandling. Derfor går Danmark nu foran. Jeg håber, at andre vil følge efter.”

Menneskerettighedsrådets dagsordenspunkt 7 indeholder i år fire resolutioner, herunder tre om de besatte palæstinensiske områder og en om det besatte Golan.

Udenrigsministerens beslutning er ikke et udtryk for en ændret dansk mellemøstpolitik, men alene et opgør med forskelsbehandlingen af Israel i FN’s Menneskerettighedsråd.

For yderligere information

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet